Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl oktober 2023: AI volop in de belangstelling

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave oktober 2023

Actueel

Standaard rekeningschema RGS MKB per 1 oktober 2023 een feit: afgestemd op de MKB praktijk
De doelstelling van RGS MKB is het Referentie Grootboekschema (RGS) optimaal toegankelijk te maken voor de doelgroep MKB ondernemers en de ondersteunende accountants- en administratiekantoren binnen het MKB segment. Een en ander op basis van een 5-cijferig decimaal rekeningschema en een representatieve subset van RGS.

Aangevuld met extra functionaliteit, zoals:

 • Uitgebreide documentatie met vele boekingsvoorbeelden;
  Meer dan 100 boekingsscenario’s uitgewerkt met onder andere verwijzing naar wet- en regelgeving.
 • Modellen voor 35 kengetallen; onderverdeeld naar rentabiliteit, solvabiliteit, liquiditeit, activiteiten, personeel en duurzaamheid.
 • Rapportage koppelvlakken die de relatie weergeven van RGS naar jaarrekeningmodellen, winstaangifte IB, CBS productie jaarstatistiek en kasstroomoverzicht.
 • Versiebeheer met een volledige audittrail van wijzigingen; met een voorstel van nieuwe RGS codes.
 • Export van het volledige RGS MKB schema in zowel CSV (Excel) en Json voor softwareleveranciers en andere belanghebbenden.
 • Online real-time controleren in hoeverre de koppeling tussen een bestaand grootboek en RGS overeenstemt met RGS MKB. Vergelijk bestaande RGS koppeling met RGS MKB

Nu beschikbaar voor ondernemers, accountants- en administratiekantoren en softwareleveranciers.
Meer informatie op onze website Boekhoudplaza.nl.


Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting
Laat je in één dag goed informeren over:
- Robotic Process automation (RPA): een andere benadering tot automatiseren;
- Het ontsluiten van data als basis voor analyses en rapportages in BI;
- Duurzaamheidsrapportage geïntegreerd in boekhoudsoftware;
- Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties met de Dynamics 365 Copilot van Microsoft;
- AI-chatbot die HR- en salarisvragen beantwoordt;
- Verplichte registratie van CO2-uitstoot in het verkeer van werknemers;
- Ontwikkelingen rondom elektronisch factureren en Peppol;
- Ontwikkelingen in Open Banking;
- Gids boekhoudsoftware 2023 en relevante onwikkelingen.
Meer informatie en aanmelden.


Onderzoek en artikelen

Gids salaris- en HRM software 2023/2024
Deze gids biedt inzicht in het complete spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software. Aan bod komt geïntegreerde salaris- en HRM-software en toepassingen gericht op slechts een of enkele aspecten. Met ook aandacht voor thema's als employee self services (ESS), elektronische gegevensuitwisseling, data-analyse en beveiliging van persoonsgegevens en de AVG.
Meer informatie en opvragen.  

Verwacht

 • Gids boekhoudsoftware (11 oktober 2023)
  De Gids Boekhoudsoftware geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP'ers en klein MKB, Middelgrote bedrijven (MKB) en Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals).

 • Gids software voor externe verslaggeving en audit (november 2023)
  Deze gids is een vervanging van drie afzonderlijke rapporten over externe verslaggeving en audit software voor de accountancy. Met name de hedendaagse cloudoplossingen zullen centraal staat, waarbij automatische gegevensuitwisseling ook een belangriijke rol speelt. En de gids kent een nieuw procesmodel waarin digitaal dossierbeheer, workflow en werkprogramma's samen tot uitdrukking komen.

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

Empathie.ai biedt oplossing voor negativiteit op de werkvloer
Ervaren AI-ondernemers hebben een nieuw initiatief gelanceerd, genaamd Empathie.ai. Een AI-tool die helpt om vriendelijke en empathische antwoorden te genereren op vervelende e-mails. “Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar bovenal een hoop negatieve energie.”

We hebben zelf de proef op de som genomen en Empathie.ai even getest. 
Als voorbeeld hebben we een bericht aan een klant opgesteld die een factuur al langer heeft openstaan. Iets wat volgens ons in de praktijk vaker voorkomt.
Lees verder.

Visma: ondersteun je klanten optimaal door online samenwerking
Wie werkt er tegenwoordig niet in de cloud? In de afgelopen jaren is de manier waarop bedrijven met klanten omgaan ingrijpend veranderd. De opkomst van de digitale revolutie heeft ervoor gezorgd dat bedrijven in staat zijn om hun klanten beter te bedienen dan ooit tevoren.
Lees verder...

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Referentie Grootboekschema
We besteden speciaal aandacht aan RGS MKB (Referentie Grootboekschema voor het MKB).
Daarvoor is dit vaste onderdeel in deze nieuwsbrief opgenomen.

Wiki RGS MKB boekingen
Ditmaal aandacht voor het volgende:

Alles over RGS
Complete RGS gids: ontstaan, invloed SBR programma en RGS MKB.
Aanvragen gratis gids.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

E-factureren per 1-1-2026 verplicht in België met gebruik van Peppol [ 30-09-2023 ]
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft in de ministerraad een akkoord bereikt over de verplichte invoering van digitale facturatie (e-invoicing) tussen ondernemingen vanaf 1 januari 2026. De stap naar digitale facturatie is van belang om de btw-kloof, het verschil tussen wat de overheid moet ontvangen aan btw-inkomsten en wat de overheid daadwerkelijk ontvangt, te verkleinen en in te zetten op doorgedreven administratieve vereenvoudiging.
Lees verder...

E-factureren en Peppol wordt volgende week woensdag, 11 oktober 2023, mondeling toegelicht tijdens het Seminar RPA en robotic accounting.

Ander nieuws

Nieuw: Cloudigy CRM, meer dan een CRM-systeem [ 04-09-2023 ]
Als Power Platform specialisten zijn we altijd bezig met het creëren van innovatieve apps voor onze klanten, maar ook zeker voor onszelf. Een van die apps die wij voor onszelf hebben ontwikkeld, een CRM-systeem, is uitgegroeid tot iets bijzonders en nu ook beschikbaar voor andere organisaties.
Lees verder...

Uitbreiding Business Spend Management platform ISPnext door overname van Flinqer [ 04-09-2023 ]
Met de overname voegt ISPnext een belangrijke functionaliteit toe aan het portfolio: Dynamic Discounting. De korting is dynamisch en wordt berekend aan de hand van het daadwerkelijk aantal dagen versneld betalen. In ruil daarvoor bieden de leveranciers kortingen aan. Een belangrijk voordeel t.o.v. statische korting. Het proces is digitaal én voorkomt handmatige handelingen.
Lees verder...

Zig en Cegeka Real Estate Solutions slaan handen ineen voor de Nederlandse vastgoedsector [ 06-09-2023 ]
Zig en Cegeka Real Estate Solutions (“CRES”), beide toonaangevende softwareleveranciers in de Nederlandse vastgoedsector, bundelen hun krachten en gaan verder onder de naam Zig. Hiermee ontstaat een unieke speler die een breed scala aan softwareoplossingen levert aan haar klanten. Na de overname van CRES heeft Zig ruim 225 klanten en 300 medewerkers. Deze strategische combinatie is ondersteund door Main Capital Partners (“Main”).
Lees verder...

Verano lost complexiteit HR-processen op dankzij Protime software [ 07-09-2023 ]
Verano, specialist in zonwering, heeft voor Workforce Management specialist Protime gekozen om hun HR-processen te automatiseren en minder complex te maken. Hiermee is het bedrijf voorbereid op toekomstige groei en hoeft de HR-afdeling veel minder controlewerk en handmatige acties uit te voeren.
Lees verder...

GeONE lanceert integratie tussen M-Files en PKIsigning [ 07-09-2023 ]
GeONE, Nederlands specialist in document- en informatiemanagement, lanceert de e-sign integratie tussen M-Files en PKIsigning. De integratie voorziet M-Files gebruikers van een geautomatiseerde en rechtsgeldige digitale ondertekening van documenten met het hoogste betrouwbaarheidsniveau volgens Europese wet- en regelgeving.
Lees verder...

Wmebv: recht voor ondernemers en burgers om digitaal met de overheid te communiceren [ 07-09-2023 ]
Op 9 mei 2023 heeft de Eerste Kamer de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (Wmebv) aangenomen. Door deze wet krijgen burgers en ondernemers het recht om digitaal met de overheid te communiceren. De overheidsinstantie moet de digitale kanalen aanwijzen die men daarvoor kan gebruiken. De Wmebv treedt voor het grootste gedeelte in werking op 1 juli 2024. Overheden kunnen nu alvast starten met de voorbereiding.
Lees verder...

Combinatie van generatieve AI en Machine Learning levert efficiëntere supply chain planning [ 09-09-2023 ]
Logility, Inc., een leider in oplossingen voor supply chain planning, neemt het Belgische Garvis over. Garvis is een visionaire SaaS-startup die grote taalmodellen (ChatGPT) combineert met AI-native demand forecasting. Logility, Inc. zal dankzij de overname een nieuw supply chain planningskader mogelijk maken dat beter en sneller dan met conventionele methoden vraag en voorraad op elkaar afstemt.
Lees verder...

Een slimme manier van werken - Visma eAccounting Accountancy [ 09-09-2023 ]
Visma eAccounting Accountancy is geavanceerde boekhoud­­software voor accountants- en administratie­­kantoren. Software die jou helpt je dagelijkse werkzaam­heden zo efficiënt mogelijk uit te voeren en waarmee je online kan samenwerken met je klanten.
Lees verder...

Accountants en ondernemers werken nu nog digitaler samen door de integratie van Hix Questions in Bizcuit [ 14-09-2023 ]
Ondernemers ontvangen nu vraagposten in de Bizcuit-app en reageren zo onmiddellijk op vragen van hun boekhouder of accountant. Ze voegen direct ontbrekende informatie, facturen of bonnetjes toe. Deze naadloze interactie versnelt en vereenvoudigt de samenwerking tussen accountant en ondernemer, wat resulteert in aanzienlijke tijdsbesparingen voor beide partijen.
Lees verder...

Oracle en Microsoft hebben Oracle Database@Azure aangekondigd [ 15-09-2023 ]
Oracle en Microsoft hebben Oracle Database@Azure aangekondigd. Hiermee krijgen klanten directe toegang tot Oracle-databaseservices die draaien op Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en die worden geïmplementeerd in Microsoft Azure-datacenters.
Lees verder...

Urenbriefjes delen via het Peppol-netwerk [ 18-09-2023 ]
Sinds 21 augustus 2023 is het mogelijk om timecards via Peppol te verzenden en ontvangen. Timecards zijn documenten waarin organisaties de gewerkte uren van flexwerkers registreren. Deze belangrijke informatie stelt leveranciers in staat om nauwkeurige e-facturen op te stellen op basis van de gewerkte uren.
Lees verder...

Decupere en Partners kiest voor DMS van M-Files [ 19-09-2023 ]
Decupere & Partners, actief in de Belgische accountancysector, heeft aangekondigd dat ze hebben gekozen voor M-Files als hun nieuwe Document Management Systeem (DMS). Deze strategische stap markeert een belangrijke ontwikkeling in hun voortdurende inzet voor het versterken van hun operationele efficiëntie en het verder optimaliseren van hun dossier- en klantbeheer.
Lees verder...

Introductie DocuFlow: Nederlandse cloudoplossing voor documentautomatisering [ 19-09-2023 ]
Documizers heeft onlangs haar nieuwe innovatieve dienst voor documentautomatisering DocuFlow geïntroduceerd. De meeste bestaande klanten zoals bijvoorbeeld de KNVB, FNV, Schipper accountants en Dille & Kamille zijn inmiddels naar tevredenheid over op deze betaalbare online documentoplossing van Nederlandse makelij.
Lees verder...

Tickstar en NLeyes kondigen samenwerking aan op gebied van eDelivery-diensten [ 19-09-2023 ]
Tickstar levert geavanceerde eDelivery-infrastructuur die gebruikt wordt voor onder andere Peppol en e-factureren. Als toonaangevende specialist in digitale transformatie helpt NLeyes organisaties hun activiteiten te optimaliseren en workflows te stroomlijnen. Gezamenlijk kunnen wij onze dienstverlening aan klanten optimaliseren.
Lees verder...

Silverfin overgenomen door Visma [ 25-09-2023 ]
Silverfin is een cloud-native leverancier van post-accountancy, inclusief het voorbereiden van rekeningen en gerelateerde workflows. Opgericht in België in 2013 en met kantoren in onder andere Gent (B) en Voorschoten (NL), biedt het bedrijf een onderscheidend aanbod aan een sterke basis van internationale klanten, waaronder de Big 4.
Lees verder...

Ondersteun je klanten optimaal door online samenwerking [ 26-09-2023 ]
Wie werkt er tegenwoordig niet in de cloud? In de afgelopen jaren is de manier waarop bedrijven met klanten omgaan ingrijpend veranderd. De opkomst van de digitale revolutie heeft ervoor gezorgd dat bedrijven in staat zijn om hun klanten beter te bedienen dan ooit tevoren.
Lees verder...

SAP kondigt nieuwe AI-assistent Joule aan [ 03-10-2023 ]
SAP SE kondigt Joule aan. Deze generatieve AI-copiloot verandert de manier waarop bedrijven werken door slimme inzichten te bieden. Joule haalt deze inzichten uit SAP’s oplossingen en externe bronnen en deelt ze proactief en met de juiste context.
Lees verder...

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2022)
- Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting (2022)
- Gids Salaris- en HRM-software (2023/2024)
- Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (2023)
- ICT Accountancy softwaregids (2023)
- ICT Accountancy standaarden: gegevensmodellen en gegevensontsluiting (2023)
- Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (2021).

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


VISMA

KING Software

Cash Software

Radar Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

SnelStart

Kleisteen

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.

 


Onerzoeksbureau GBNED