Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl april 2024: van bon tot balans en elektronisch factureren

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave april 2024

Actueel

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.

Met op het programma onder andere:

 • Business Intelligence (BI); een uitgebreide presentatie vanuit de accountancypraktijk, waarbij ook het gebruik van een 'data warehouse' aan de orde komt.

 • Artificial Intelligence (AI); in relatie tot bijvoorbeeld (fiscale) wetgeving.

 • Liquiditeitsplanning en -rapportage; meer dan grootboek en openstaande posten (met afgesproken betaaltermijnen). Zoals rekening houden met aangegane financiële verplichtingen en lopende orders.

 • Duurzaamheidsregistratie; ESRS (European Sustainability Reporting Standards) zijn de Europese normen voor duurzaamheidsverslaglegging. In hoeverre spelen leveranciers van rapportagesoftware hier op in?

 • Van bon tot balans; Leveranciers van boekhoud- en rapportagesoftware hebben al prachtige koppelingen gebouwd die handmatig overnemen van cijfers tot een minimum beperken. Verschillende mogelijkheden passeren de revue.

 • RGS: meer dan een standaard rekeningschema; Met korte uitleg en demo van: RGS decimaal rekeningschema, RGS kengetallen, RGS rapportages, RGS boekingsdimensies en met RGS je boekhouding optimaal voorbereid op verslaggeving.

Meer over het volledige prorgamma en mogelijkheid tot inschrijven.


Onderzoek en artikelen

Gids Elektronisch factureren en scan herken van boekingsdocumenten
In dit rapport streven wij ernaar een zo actueel en volledig mogelijk overzicht te geven over toepassingen en dienstverlening op het gebied van ‘elektronisch factureren en scan en herken van boekingsdocumenten’ in Nederland.

Naast inzicht in toepassingen (E-factureren, scan en herken) bevat het rapport inzicht in onderwerpen als:

 • E-factureren berichtstandaarden; naast facturen (in UBL) bijvoorbeeld ook orders en time cards.
 • Peppol; met ook Peppol retourberichten (Peppol BIS Invoice response 3.0).
 • VAT in the Digital Age (ViDA);
  Op 8 december 2022 heeft de Europese Commissie een reeks maatregelen voorgesteld onder de noemer VAT in the Digital Age (ViDA) om het EU-stelsel van belasting over de toegevoegde waarde (btw) te moderniseren en beter te laten werken voor bedrijven en fraudebestendiger te maken door digitalisering te omarmen en te bevorderen.
 • Robotic accounting; met name AI en machine learning.

Naar opvragen gratis Gids Elektronisch factureren en scan herken van boekingsdocumenten.

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

 • ESG, duurzaamheidsrapportage, CSRD... Het komt steeds dichterbij
  ESG, duurzaamheidsrapportage, CSRD… Het wordt steeds vaker genoemd en het komt steeds dichterbij. Waar staan al die afkortingen voor? Wat betekenen die begrippen? En, raakt het jouw organisatie? We leggen je in dit artikel uit wat ESG betekent, wat CSRD inhoudt en wanneer jouw organisatie met deze nieuwe regelgeving te maken krijgt. Laten we beginnen met CSRD.
  Lees verder.

 • Advice2You: Visma eAccounting levert ons en onze klanten enorm veel tijdsbesparing en gemak op
  Voor Advice2You betekent het werken met Visma eAccounting meer efficiëntie en gemak. De boekhoudsoftware past perfect bij 95% van hun klanten. Met Visma eAccounting kun je veel handelingen geautomatiseerd op orde brengen, bijvoorbeeld door de koppeling met de meeste banken, waarmee betalingen en betaalopdrachten automatisch worden verwerkt. Met de handige Scanner-app, kunnen zijn klanten een foto van facturen en bonnen maken en direct toevoegen aan de.
  Lees verder.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


RGS MKB

Ook in 2024 besteden we speciaal aandacht aan RGS MKB (Referentie Grootboekschema voor het MKB). Daarvoor is dit onderdeel in deze nieuwsbrief opgenomen met:

 • Opmerkelijke bevindingen bij de invoering van RGS 3.6.
  Met onder andere omslagcodes van niveau 4 (rekeningen) naar niveau 5 (mutaties), ontbreken uitleg bij nieuw opgenomen rekeningen, voorbelasting BTW lijkt nu dubbel opgenomen. En opname van gemengde rekeningen als "Nog te betalen / vooruitontvangen huren".
  Vanuit RGS MKB is om tekst en uitleg gevraagd.

Alles over RGS
Complete RGS gids: ontstaan, invloed SBR programma en RGS MKB.
Aanvragen gratis gids.


Agenda

29-5-2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning
Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie en aanmelden.

26-6-2024
Kennissessie ontwikkeling en innovatie boekhoud- en aanverwante software
Voor aanbieders van boekhoud- en aanverwante software, implementatiepartners, consultants en andere geïnteresseerden. Met Open banking in combinatie met boekhoudsoftware, RGS en Open Data & Administratie (ODA).
Meer informatie en aanmelden.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

KING Software zet haar volgende stap als Bjorn Lunden [ 21-03-2024 ]
KING Software zet de volgende stap in haar internationale samenwerking met de Zweedse Bjorn Lunden Group. De verschillende bedrijven binnen de groep gaan vanaf vandaag verder onder de gezamenlijke handelsnaam: Bjorn Lunden.
Lees verder...

Caseware introduceert ESG-app [ 29-03-2024 ]
Veel bedrijven kunnen er binnenkort niet meer omheen: ESG-rapportage. Maar, hoe pak je dat aan? Wat moet er in dit rapport komen? Waar haal ik deze informatie vandaan? Gelukkig komt Caseware binnenkort met ESG-rapportage software. Je kunt erop vertrouwen dat je rapportage van hoge kwaliteit is en voldoet aan alle vereisten van de ESRS. ESRS (European Sustainability Reporting Standards) zijn de Europese normen voor duurzaamheidsverslaglegging.
Lees verder...

Overig nieuws

Qics doet overname in de Project & Project Management (PPM) markt met overname van Fortes [ 01-03-2024 ]
Qics kondigt met trots de overname van Fortes aan, een toonaangevende softwarespecialist op het gebied van Project & Portfolio Management (PPM). Dit is voor Qics de tweede uitbreiding sinds de start van de samenwerking met Main Capital Partners twee jaar geleden.
Lees verder...

Accountancy Benchmark Report 2024 Q1 [ 09-03-2024 ]
Simplicate, software scale-up van CRM software heeft het "Accountancy Benchmark Report 2024 Q1" uitgebracht. Het rapport geeft inzicht in drie KPI’s, die kantoren inzichten geeft om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Daarnaast toont het rapport de resultaten van de top 20% kantoren uit de markt (5 tot 100 fte).
Lees verder...

Exact en E-factureren: complexe facturen slimmer en sneller verwerken [ 09-03-2024 ]
Er zijn facturen die net even wat complexer zijn dan je lunchbonnetje bij de supermarkt. Wanneer je wel eens zaken hebt gedaan met een horecagroothandel of bedrijfsauto's leaset bij een leasemaatschappij, dan weet je dat deze facturen om wat extra inspanning vragen bij de verwerking in de administratie.
Lees verder...

SAP introduceert data-innovaties voor het AI-tijdperk [ 10-03-2024 ]
SAP SE introduceert nieuwe oplossingen die klanten in staat stellen om hun data optimaal te gebruiken voor betere inzichten, snellere groei en meer efficiëntie in het AI-tijdperk. Nieuwe functies in SAP Datasphere, waaronder generatieve AI, maken bedrijfsplanning gemakkelijker door het datalandschap te vereenvoudigen en de interactie met data intuïtiever te maken.
Lees verder...

FinMaster integreert betalingskernmerk checker in boekhoudapplicatie [ 11-03-2024 ]
Regelmatig komt het voor dat uitgaande betalingen aan de belastingdienst alleen voorzien zijn van een betalingskenmerk. Door de betalingskenmerk checker te gebruiker is het snel duidelijk waar de betreffende transactie geboekt moet worden. Voorheen kon dit betalingskenmerk worden ingevuld bij de belastingdienst.
Lees verder...

SD Worx-dochter Protime verwerft AI-technologie voor personeelsplanning [ 18-03-2024 ]
Workforce management softwareleverancier Protime neemt de planningssoftware Sheepblue over. Deze software voor personeelsplanning op basis van AI, werd ontwikkeld door de gelijknamige Oostenrijkse start-up. De software richt zich op sectoren waar in ploegen gewerkt wordt, zoals in de logistiek en in de productie, waar zaken bij komen kijken zoals shiftwissels en dag- en nachtwerk.
Lees verder...

Slimme factuurverwerker Zenvoices lanceert AI-gestuurde regelherkenning [ 20-03-2024 ]
AI en innovatie zitten in het DNA van Zenvoices. De Bennekomse softwaremaker heeft een expertise als het op het AI gestuurd automatiseren van factuurverwerking aankomt. Het is samen met pilotgebruikers nu gelukt om volledig AI gestuurde factuur regelherkenning te ontwikkelen. Hiermee is het mogelijk om factuurregels uit iedere documentsoort realtime te herkennen en te verwerken tot een boeking naar wens.
Lees verder...

In 5 stappen naar Touchless boekhouden: Speel je handen vrij op kantoor! [ 20-03-2024 ]
Touchless boekhouden, een concept dat je tijdens je dagelijkse taken op kantoor ontzorgt en efficiëntie bevordert door de software voor je te laten werken. Dat scheelt handen en tijd! In de vijf simpele stappen hieronder automatiseer je met Visma eAccounting Accountancy het grootste deel van je administratie op kantoor, waardoor je kostbare tijd vrijmaakt voor andere belangrijke taken.
Lees verder...

Unit4 zorgt met nieuwe Smart Automation Services voor slimme ERP-functionaliteit [ 20-03-2024 ]
Unit4, leider in zakelijke cloudapplicaties voor dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag de introductie aan van Smart Automation Services. De diensten die horen onder de Smart Automation Services stellen organisaties in staat hun efficiëntie en productiviteit te verbeteren met behulp van artificial intelligence en contextbewuste functionaliteiten.
Lees verder...

Visionplanner transportdashboard: vertaalt complexe financiële cijfers in heldere strategische inzichten [ 20-03-2024 ]
Het transportdashboard van Visionplanner vertaalt complexe financiële cijfers in heldere strategische inzichten. Die zijn gericht op kosten, bescherming van marges en compliance. De widgets van Visionplanner snijden door de complexiteit van de transportsector heen, met aanpasbare oplossingen voor jouw uitdagingen.
Lees verder...

Samenwerking AdminPulse en PKIsigning [ 22-03-2024 ]
In de voortdurende digitalisering binnen accountantskantoren, markeert de samenwerking tussen AdminPulse en PKIsigning een belangrijke stap die de efficiëntie voor Nederlandse administratie- en accountantskantoren aanzienlijk verbetert.
Lees verder...

Samenwerking Loket.nl & HoorayHR: HR-processen efficiënter dan ooit [ 26-03-2024 ]
HoorayHR, de alles-in-één HR tool voor MKB’ers, lanceert samen met Loket.nl een naadloze integratie tussen beide platforms. Met deze integratie worden gegevens moeiteloos en automatisch gesynchroniseerd tussen HoorayHR en Loket.nl. Mutaties overtikken, medewerkersgegevens in beide systemen invoeren? Dat is verleden tijd!
Lees verder...

Visma eAccounting: meer grip op debiteurenadministratie met automatische incasso [ 28-03-2024 ]
Automatische incassosoftware biedt kantoren een veelzijdige tool om hun incassoprocessen te automatiseren en te optimaliseren. Door verkoopfacturen automatisch te incasseren via incasso-opdrachten, houd je beter controle over je cashflow en worden betalingsherinneringen overbodig.
Lees verder...

Asperion boekhouden: nieuwe features [ 28-03-2024 ]
We zijn continu bezig met het verbeteren van onze software en nieuwe features zijn daar een prachtig voorbeeld van.
Lees verder...

Uw nieuws
Nieuwsberichten kunnen gemaild worden aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2023)
- Gids Salaris- en HRM-software (2023/2024)
- Gids Elektronisch factureren en scan herken van boekingsdocumenten (2024)
- Software voor externe verslaggeving, audit en interne rapportage (2024)
- ICT Accountancy softwaregids: productontwikkeling en innovatie (2024)
- Practice management software voor de accountancy (2024)
- Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting (2022)

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


VISMA

Bjorn Lunden

Cash Software

Radar Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

SnelStart

Kleisteen

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

BCS HR software

 

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.

 


Onerzoeksbureau GBNED