Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Begrippen > Document Management

Dit is het proces van beheren en managen van documenten gedurende de gehele levenscyclus van een document. Bijvoorbeeld ontvangen, distribueren, archiveren en vernietigen van een document. Meer...

Web pagina onderdelen met [ Document Management ]
ICT Accountancy softwarelandschap
CFO software landscape
Nadere uitleg XML
WIKI's over [ Document Management ]
Digitaal dossierbeheer

Binnen de accountancysector wordt veelal gesproken over dossiers (zoals permanente- en tijdelijke dossiers) in plaats van projecten. Digitaal dossierbeheer komt hier in de plaats van projecten en/of opdrachten registreren, zoals algemeen aangeduid binnen Practice management software.  
Binnen practice management kan dossierbeheer betrekking hebben op meerdere soorten dossiers, zoals hierna is gespecificeerd.

Document management

Document management is het opslaan en beheren van digitale documenten en gedigitaliseerde documenten. Document Management heeft veel raakvlakken met andere technologieën, zoals: Imaging, workflow, intranet, internet, kennissystemen en contentmanagement. 

Voor accountants- en administratiekantoren betreft dit het documentbeheer als onderdeel van practice management met functionaliteit als email archiveren, zoeken in de inhoud van documenten, toegang tot documenten beveiligen op basis van autorisatie en documenten eenvoudig opnemen bij een dossier c.q. opdracht.

Portaalfunctionaliteit

Een portaalsysteem is een internettoepassing waarmee met name gecommuniceerd kan worden met bijvoorbeeld cliënten en medewerkers. Ingeval van cliënten hebben we het dan over een ‘cliëntportaal’. De tegenhanger van een ‘cliëntportaal is een medewerkersportaal, waarmee met behulp van internet gecommuniceerd wordt binnen de organisaties. Voor dit laatste wordt regelmatig Microsoft Sharepoint en Microsoft Teams ingezet.

Links naar andere websites over [ Document Management ]
Google Apps Marketplace (bedrijfsmatig)
Marktplaats voor Google Apps, gericht op ondernemers. Onder andere: Accounting & Finance, Calendar & Scheduling, Customer Management, Document Management, Project Management, Sales & Marketing, Security & Compliance en Workflow.
Softwarepakketten met [ Document Management ] Leverancier
Qwoater, QwoaterDIRECT, QwoaterRAPPORTEN
Online document management oplossing
Qwoater Qwoater
DigiOffice
Document management: alle documenten in één systeem (DMS)
DigiOffice (developed by IDB Groep) DigiOffice (developed by IDB Groep)
Hyarchis Document Management
Met de DPM realiseert u efficiënte en uniformere werkprocessen
Hyarchis Hyarchis
Prostream
Document Management voor de Bouw
Pro4all Cloud Services B.V.
CloudCompagnon
Document Management Systeem op maat voor vast maandbedrag
CloudCompagnon B.V.
M-Files
Document management
Benelux Group
Dienstverlener met [ Document Management ] Toelichting
Jadis oplossen van alle aspecten van archivering  

Onerzoeksbureau GBNED