Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Assuring > Assuring (incl. certificeren en compliance)

[ 51 ] tot [ 100 ] van totaal [ 170 ] berichten

TOPdesk herintroduceert TOPdesk Lite (27-09-2017)
De meest compacte versie van onze servicemanagement-software, ideaal voor kleinere managed service providers of MKB's, is terug van weggeweest. Met TOPdesk Lite ondersteunt u met gemak uw klanten en uw interne dienstverlening.

Accept neemt deel aan pilot SBR met BDO en Deloitte (27-09-2017)
Accept Software neemt deel aan de SBR pilot ‘begeleide implementatie deponering middelgroot’. Deze pilot vindt plaats in de maanden september tot en met november 2017. De pilot is een initiatief van de Kamer van Koophandel (KvK) en Logius. Accountantskantoren en softwareontwikkelaars werken in de pilot samen om ervaringen op te doen rondom het deponeren van jaarrekeningen van middelgrote ondernemingen in de keten.

Ondertekensoftware voor accountants gratis beschikbaar gesteld (07-09-2017)
Vanaf 1 januari 2018 moeten de meeste middelgrote ondernemingen hun publicatiestukken digitaal deponeren in het handelsregister. Deze deponering gaat vergezeld met een eveneens digitale accountantsverklaring en handtekening. Voor het zetten van deze handtekening heeft OpenSBR gratis software ter beschikking gesteld.

e-Boekhouden.nl ontvangt Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden (29-08-2017)
Onderzoeksbureau GBNED heeft vandaag het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden uitgereikt aan e-Boekhouden.nl. Gerard Bottemanne van GBNED heeft dit keurmerk in het leven geroepen om boekhoudsoftware te checken op diverse aspecten, zoals functionaliteit, betrouwbaarheid en gebruikersgemak.

Loket.nl is deelnemer van Zeker-OnLine (24-08-2017)
Zeker-OnLine zet zich vanaf nu ook in voor veilige en betrouwbare online salarisdienstverlening. Met de komst van online salarisapplicaties zijn er veel meer partijen betrokken bij de dienstverlening dan in het verleden. Daarmee is ook de veiligheid en betrouwbaarheid van salarisapplicaties minder inzichtelijk geworden.

Voor het derde jaar op rij heeft InformerOnline een MKB Proof Award ontvangen (08-08-2017)
Voor het derde jaar op rij heeft InformerOnline een MKB Proof Award ontvangen. De award wordt uitgereikt door de deskundigen van WINMAG Pro en BAAZ en laat zien welke zakelijke oplossingen tot de beste voor het MKB behoren. In MKB Proof 2017 worden net als voorgaande jaren de beste zakelijke oplossingen voor ondernemers op een rij getest.

Elf parketten en 1 klantcontactsysteem (23-06-2017)
213.000 strafzaken, 48.500 dossiers en 104.400 slachtoffers begeleid bij het strafproces per jaar, dat is het Openbaar Ministerie (OM). Je kunt je zo voorstellen dat het OM een behoorlijk aantal telefoontjes per dag ontvangt en die gaan vanaf nu allemaal door het klantcontactsysteem van JOIN, een oplossing van Decos.

HR2day en SignRequest sluiten partnership voor beveiligde elektronische ondertekening van HR-documenten (30-05-2017)
HR2day, aanbieder van de gelijknamige online HR-oplossing, en softwareontwikkelaar SignRequest hebben een partnership gesloten. Gebruikers van de HR-oplossing HR2day kunnen dankzij de SignRequest-functionaliteit hun handtekening beveiligd plaatsen en documenten elektronisch ondertekenen.

Het Online boekhoudpakket InformerOnline heeft als eerste boekhoudpakket in Nederland het Keurmerk betrouwbaar boekhouden behaald (23-05-2017)
Met het Keurmerk betrouwbaar boekhouden bewijst Informer opnieuw te voldoen aan de hoogste eisen op de markt. Remco Frühauf, CEO van Informer, is blij met het keurmerk. “Een boekhoudprogramma moet technisch, boekhoudkundig en op het gebied van veiligheid helemaal in orde zijn.

Gids boekhoudsoftware 2017: leidt gebruik van het ene boekhoudpakket tot meer naheffingen door de Belastingdienst dan het andere? (18-05-2017)
Vandaag is de "Gids boekhoudsoftware 2017" verschenen met trends en actuele onderwerpen, een compleet overzicht van beschikbare boekhoudsoftware en daarbij behorende eigenschappen. Opvallend is de betrekkelijk grote tweedeling tussen boekhoudsoftware voor het kleine segment en daarboven.

Easy Systems ISO 9001 en 27001 gecertificeerd (18-04-2017)
Easy Systems uit Ede is ISO 9001 en 27001 gecertificeerd. De software ontwikkelaar toont hiermee aan dat het bedrijf de bedrijfsprocessen en informatiebeveiliging goed op orde heeft en dat continue verbetering ingebed is in de organisatie.

Nieuw rapport Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2017: nog geen samenwerking branche organisaties als het gaat om het uitwisselen van werkprogramma (31-03-2017)
Onderzoeksbureau GBNED heeft gericht op accountants- en administratiekantoren, voor het 6e achtereenvolgende jaar, het rapport “Digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s” geactualiseerd. Met ook inzicht in het aanbod van modellen voor werkprogramma's door branche- en kantoororganisaties en tevens in kaart gebracht welke softwarepakketten deze werkprogramma's ondersteunen, al dan niet in combinatie met Digitaal dossierbeheer.

PinkWeb haalt opnieuw ISO27001-certificering (30-03-2017)
PinkWeb is geslaagd voor de hercertificeringsaudit voor ISO 27001:2013. Het is gelukt om de onafhankelijke auditor van BSI te laten zien dat PinkWeb het certificaat waard is.

Op begrijpelijke, consistente en herkenbare wijze presenteren van SBR rapportages (21-03-2017)
We zijn nu al weer een paar maanden onderweg in 2017. Het jaar van de verplichtstelling voor het aanleveren van Publicatiestukken en Kredietrapportages middels SBR. SBR staat voor Standard Business Reporting en ondersteund digitale rapportage door middel van standaard taxonomieën.

Data analyse spoort vijf belastingadviseurs op die frauderen (21-03-2017)
Het opsporingsteam van de FIOD heeft vijf belastingadviseurs opgepakt vanwege fraude. Een speciaal team van de FIOD wist de valse aangiften door middel van data-analyse op te sporen.

Yoursminc Online Boekhouden nu ook voor de Belgische markt beschikbaar (17-03-2017)
Yoursminc Online Boekhouden is nu ook voor de Belgische markt beschikbaar met onder meer: BTW aangifte volgens het Belgisch ‘vakken’ stelsel en de daar geldende elektronische BTW aangifte.

Boekhoudsoftware weer functioneel op de testbank door GBNED: robotic accounting is de norm (31-01-2017)
Na een ruim aantal jaren heeft Onderzoeksbureau GBNED de handschoen weer opgepakt en besloten om online boekhoudsoftware zelf inhoudelijk te testen en te beoordelen op functionaliteit en de resultaten vast te leggen in een uitgebreid rapport. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een compleet normenkader, opgesteld door GBNED, dat openbaar beschikbaar is.

DataQuint kiest voor toegevoegde waarde van Oracle Spatial and Graph (03-01-2017)
DataQuint, bouwer van softwareoplossingen voor gemeenten, aannemers en inspectie- en adviesbureaus, kiest voor een partnership met Oracle. Het bedrijf wil verder innoveren en differentiëren op basis van Oracle Spatial and Graph. Deze oplossing is ontwikkeld om gebruikers te helpen geografische en locatiedata beter te beheren met behulp van een Oracle-database.

Niet alle online boekhoudsoftware klaar voor robotic accounting: handmatig overtypen van cijfers en kans op fouten is het gevolg (20-12-2016)
Online boekhouden is de norm en robotic accounting zorgt dat een belangrijk deel van uw boekhouding automatisch verloopt. Want handmatig overtypen van cijfers wordt niemand wijzer van en verhoogt ook nog eens de kans op fouten. Dat laatste komt de betrouwbaarheid van uw boekhouding niet ten goede. Lang niet alle boekhoudpakketten bieden echter optimale ondersteuning van ‘robotic accounting’.

De cloud stopt niet bij een grens (14-12-2016)
De keurmerken Zeker-OnLine (Nederland), Label Cloud (Frankrijk) en Trusted Cloud (Duitsland) hebben een overeenkomst getekend voor samenwerking om MKB-ers in Europa zekerheid te geven over de kwaliteit en betrouwbaarheid van online diensten. De samenwerking is getekend op de tweede Frans-Duitse conferentie over digitale economie in Berlijn op 13 december 2016.

Digitaal PDF en SBR stukken ondertekenen: de standaard (04-12-2016)
Steeds vaker wordt er gevraagd om een formele elektronische handtekening. Ook verklaringen bij SBR verantwoordingen moeten volgens het SBR beleid van het NBA worden voorzien van een digitale handtekening. “Een logische ontwikkeling”, zegt Frank Jonker, directeur van CreAim.

Gemalto stelt Trust Service Providers in staat om eIDAS-conforme diensten uit te rollen (28-11-2016)
Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, heeft aangekondigd dat zijn Public Key Infrastructure-portefeuille (PKI) is uitgebreid met oplossingen voor gekwalificeerde elektronische handtekeningen die compliance met de nieuwe EU- en EFTA-wijde eIDAS-verordening mogelijk maken.

Yuki is deelnemer van Zeker-OnLine (26-10-2016)
Zeker-OnLine en Yuki kenden elkaar uit het verleden bij de ontwikkeling van het normenkader van Zeker-OnLine. Yuki heeft nu ook de stap gezet om deelnemer te worden van Zeker-OnLine. Wij zijn uiteraard zeer blij met deze stap en verwelkomen Yuki hierbij!

ROC de Leijgraaf ontvangt eerste digitaal ondertekende onderwijsovereenkomst (06-10-2016)
Het versturen en weer in ontvangst nemen van papieren onderwijsovereenkomsten kost onderwijsinstellingen jaarlijks veel tijd en geld. Voor vier mbo-instellingen reden om samen met saMBO-ICT, SURFmarket, Evidos en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het proces te digitaliseren.

Overview IT-recht, editie 2016, tweede druk is uit! (04-10-2016)
IT vraagt om een multidisciplinaire aanpak. In elke fase van een IT-traject, zoals ontwikkeling, exploitatie en gebruik moeten partijen uit verschillende disciplines een bijdrage leveren en met elkaar samenwerken voor het beste resultaat. In de praktijk is dat vaak niet haalbaar voor een IT-onderneming of een organisatie, die te maken heeft met IT.

Mproof behaalt in slechts zes maanden ISO 27001-certificering (23-08-2016)
Mproof, specialist in Service Management-software en -diensten, heeft de ISO 27001-certificering behaald. Dit certificaat, dat verkregen is na audits van The British Standards Industry (BSI), toont aan dat Mproof voldoet aan de officieel vastgestelde normen van informatiebeveiliging.

Informer ontvangt voor 2e jaar op rij MKB Proof Award (11-08-2016)
InformerOnline heeft van de deskundigen van WINMAG Pro en BAAZ voor het tweede jaar op rij het predicaat 'MKB Proof' ontvangen. Dit keurmerk stelt dat Informer Online Boekhouden ook dit jaar tot de beste zakelijke oplossingen voor het MKB behoort.

Boekhoudsoftware iMUIS Online opnieuw SRA-gecertificeerd (05-07-2016)
De Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-administratieconsulenten (SRA) heeft de boekhoudsoftware van MUIS Software opnieuw beoordeeld aan de hand van het normenkader. Vol trots mag MUIS Software opnieuw het felbegeerde SRA-certificaat in ontvangst nemen.

Unit4 en Step in Control werken samen om lokale overheden te ondersteunen (17-05-2016)
Step in Control en Unit4 bundelen hun krachten om lokale overheden en overheidsondernemingen op softwaregebied te ondersteunen met GRIP. Deze oplossing zorgt voor beheersing van de vennootschapsbelasting (vpb) en zal in de toekomst ook zorgen voor het samenstellen van de (fiscale) jaarrekening, risicobeheersing, het sociale domein en de (verbijzonderde) interne controle.

InformerOnline ontvangt keurmerk Zeker-OnLine (21-04-2016)
Op woensdag 20 April heeft Remco Frühauf, directeur van InformerOnline, het Keurmerk Zeker-Online ontvangen uit handen van Frank Alfrink, directeur van ZZP Nederland. Het keurmerk, dat namens de stichting Zeker-OnLine wordt uitgereikt, is ontwikkeld in samenwerking met de Belastingdienst.

Overheid en bedrijfsleven bundelen krachten voor veilige cloud (06-04-2016)
Bert Tuinsma, voorzitter Zeker-OnLine en Ad Reuijl, directeur CIP, het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming, tekenden 5 april 2016 een kennispartnerconvenant. Doel is om te komen tot een gedeeld, eenduidig normenkader voor clouddiensten, dat zich ook leent voor eenduidige toetsing.

Drie grootste gemeenten Zuid-Limburg professionaliseren digitale dienstverlening (21-03-2016)
De drie grootste gemeenten van Zuid-Limburg (Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen) hebben na een gedegen Europees aanbestedingstraject gezamenlijk gekozen voor de security gateway 2Secure van Enable-U, integratiespecialist voor de Nederlandse overheid. Met 2Secure kunnen de drie gemeenten al hun digitale berichtenverkeer optimaal beveiligen.

Nieuw rapport Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2016: op het gebied van documentbeheer valt nog een verbeterslag te maken (20-03-2016)
De 2016 versie van het omvangrijke rapport “Digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s” is verschenen. Het rapport is voorzien van een uitgebreide checklist met meer dan 100 functionaliteiten en eigenschappen.

De nieuwe auditfile afrekensystemen (XAA versie 3.1) is na de consultatieperiode definitief vastgesteld (20-02-2016)
Het Auditfile platform laat weten dat de specificatie van de nieuwe auditfile afrekensystemen (XAA versie 3.1) na de consultatieperiode definitief is vastgesteld en met deze mededeling ook gepubliceerd.

Verlenging ISAE-certificeringen voor HR- en payrollsoftware, dienstverlening en cloud van Unit4 (10-02-2016)
De ISAE-certificeringen van voor Unit4 Managed Payroll Services (ISAE 3402 Type II), Unit4 Salaris Cloud (ISAE 3402 Type II) en Unit4 Personeel & Salaris (ISAE 3000) zijn verlengd. De auditor heeft geconstateerd dat de geïmplementeerde beheersmaatregelen effectief hebben gewerkt in 2015.

DNB komt wens van financiële instellingen tegemoet dankzij unieke overeenstemming met SRXP Mobiel Declareren (10-02-2016)
Financiële instellingen die hun papieren declaratieproces willen vervangen door een digitaal declaratieproces kunnen vanaf nu terecht bij SRXP Mobiel Declareren. DNB en SRXP hebben de overeenstemming bereikt die noodzakelijk is voordat banken en verzekeraars gebruik mogen maken van een clouddienst. SRXP is de enige clouddienst gespecialiseerd in declaratieverwerking die deze overeenstemming heeft met DNB.

De IT-jurist heeft een datalekken-beslisboom opgesteld (26-01-2016)
Wij hebben aan de hand van de beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens een datalekken-beslisboom opgesteld. Dit schema laat zien: 1. of de Meldplicht Datalekken voor uw organisatie van toepassing is, 2. of er sprake is van een datalek binnen uw organisatie en 3. of en hoe dat datalek gemeld dient te worden.

Unit4 en Dapas Software koppelen audit- en workflowoplossingen (11-01-2016)
Unit4 en Dapas Software hebben op verzoek van accountantskantoren een koppeling gemaakt tussen Unit4 Audit & Control (voorheen Auditor) en de workflowapplicatie proces monitor (DPM) van Dapas Software. Met eerstgenoemde applicatie zijn periodieke processen en projecten binnen een accountantsorganisatie te plannen, te volgen en te controleren.

Consultatie NBA-handreiking SBR-kredietrapportage (11-01-2016)
Vanaf 2016 is de verwachting dat de samenstellende accountant te maken krijgt met een stijgende vraag naar SBR-kredietrapportages. De NBA-handreiking 1114 SBR-kredietrapportages geeft achtergrondinformatie over deze rapportages en wat de rol van de accountant hierbij is.

CBP publiceert Beleidsregels meldplicht datalekken (13-12-2015)
Alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 1 januari 2016 verplicht om een ernstig datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, tot die tijd College bescherming persoonsgegevens (CBP) genaamd.

BDO kiest voor MLE samenstel (02-12-2015)
BDO gaat in de samenstelpraktijk werken met de samenstelsoftware van Make Life Easier. MLE samenstel stelt BDO in staat het samensteldossier, het jaarrekeningrapport, het accountantsrapport en SBR-rapportages in één geïntegreerd werkproces te genereren. Dankzij deze unieke geïntegreerde werkwijze wordt niet alleen de efficiency, maar ook de kwaliteit van de samenstelwerkzaamheden vergroot.

Eigen kantoorbeheer accountant en boekhouding klanten samengebracht in nieuwe cloud-oplossing Exact (02-12-2015)
Exact introduceert een nieuwe oplossing voor practice management waarmee accountant- en administratiekantoren zowel de administratie van hun klanten, als hun eigen administratie kunnen bijhouden en monitoren in de cloud. De oplossing richt zich op de belangrijkste onderdelen van het eigen kantoorbeheer, waaronder CRM, documentbeheer, urenregistratie, facturatie, workflow en interne boekhouding.

Wilt u meedenken over een Keurmerk voor Online Salarisapplicaties? (13-11-2015)
Zeker-OnLine en de Belastingdienst hebben een overleg gepland op 24 november 2015 van 10:00-12:00 uur. Het belangrijkste agendapunt van deze bijeenkomst is een eerste brainstorm over de invulling van de baseline, het minimumkwaliteitsniveau van de functionele laag van het normenkader van Zeker-OnLine.

Let op uw kassasoftware: kassagegevens moeten digitaal bewaard worden (12-11-2015)
Digitale detailgegevens uit een kassa moeten bewaard blijven, zodat de Belastingdienst een efficiënte controle kan uitvoeren. Dit zegt de Hoge Raad in een recente uitspraak, aldus een bericht van de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen. Deze op het oog simpele uitspraak kan grote gevolgen hebben voor detaillisten, ambulante handelaren, benzinestationhouders, horecaondernemers en andere ondernemers die werken met een kassa.

MLE en Reflaction lanceren IT-based controle content (05-11-2015)
Make Life Easier en Reflaction hebben samen voor de MLE controlesoftware de aanpak voor de General IT Controls (GITC) ontwikkeld. De accountant wordt met deze ontwikkeling gefaciliteerd om de IT-based controle aanpak vorm en inhoud te geven in ‘The story of the audit’. In de afgelopen maanden is een geheel nieuwe set met vragen en controls aan de standaard controle content van MLE toegevoegd.

Verbeterpunten voor de bankenwereld als het gaat om gegevensuitwisseling met boekhoudsoftware en uitblijven succes SBR kredietrapportage (26-10-2015)
Afgelopen periode is onderzoek gedaan naar gegevens-uitwisseling tussen boekhoudsoftware en banken. Het gaat primair om het uitwisselen van gegevens met betrekking tot betalingsverkeer en het kunnen aanleveren van SBR kredietrapportage. Het resultaat is overall niet echt rooskleurig te noemen.

Apple Watch en CoSign ondersteuning Cliënt Online (16-10-2015)
PinkWeb lanceert een nieuwe versie van de iOS app voor het accountancy klantenportaal Cliënt Online, met daarin ondersteuning voor de nieuwe Apple Watch. Ook de rest van de app is uitgebreid met veel nieuwe mogelijkheden. Naast de nieuwe versie van de iOS app is ook de integratie van CoSign voor SBR Assurance gerealiseerd.

Informer ontvangt MKB Proof 2015 Award (15-08-2015)
Informer Online Boekhouden heeft van de deskundigen van WINMAG Pro en BAAZ het predicaat 'MKB Proof' ontvangen. Dit keurmerk stelt dat Informer Online Boekhouden tot de beste zakelijke oplossingen voor het MKB behoort.

CreAim lanceert een nieuwe ondertekendienst (22-06-2015)
Met CreAim YouSign kunnen op zeer eenvoudige en snelle wijze digitale, rechtsgeldige handtekeningen worden gezet met een PKIoverheid certificaat in PDF documenten zoals jaarrekeningen, offertes, opdrachtbevestigingen en contracten/overeenkomsten.

MLE in de cloud met MLE 365 (18-06-2015)
Make Life Easier lanceert nu als eerste ook een online versie van haar geïntegreerde controle- en samenstelsoftware. Met MLE 365 kunnen accountants nu online de jaarrekeningen van hun klanten controleren of samenstellen. MLE biedt hiermee dé oplossing voor accountantskantoren die in de cloud willen werken.


Onerzoeksbureau GBNED