Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Pakketsoort - Inkoop & Purchase to Pay (P2P) > Soort > Inkoop & Purchase to pay

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 79 ] berichten

Procurement- en Finance-professionals anticiperen op negatieve effecten van geopolitieke uitdagingen (11-06-2019)
In het rapport What’s Now and Next for Finance and Procurement? van The Economist Intelligence Unit dat door Basware is ondersteund, zijn 400 financial- en procurementprofessionals in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk ondervraagd. Hierin worden drie trends blootgesteld waarbij zij worden gepolst naar hun verwachtingen, de impact en voorbereidingen op verschuivende handelsverhoudingen, automatisering en digitalisering.

TIE Kinetix presenteert de FLOW: Spring Release (18-04-2019)
TIE Kinetix, dé leverancier van Partner Automation oplossingen heeft de FLOW Partner Automation “Spring Release 2019” gepresenteerd. Met de uitrol van deze release worden nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden toegevoegd aan het FLOW platform waarmee de partner- en leverancier buyer’s journey verder wordt geoptimaliseerd. Het B2B-landschap wordt met de dag meer complex, channel- en handelspartners profiteren daarom des te meer van een betere samenwerking en integratie met zakenpartners.

Medius en To-Increase sluiten strategisch partnership voor digitale factuurverwerking voor Microsoft Dynamics (04-04-2019)
Medius, marktleider op het gebied van cloud-gebaseerde digitale factuurverwerkingoplossingen, en To-Increase, ISV (Independent Software Vendor) en leverancier van add-ons voor Microsoft Dynamics, hebben een wereldwijde strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Onderwerp van deze nieuwe samenwerking is de digitale factuurverwerkingoplossing MediusFlow.

Elektronisch factureren vanuit de overheid na tien jaar amper van de grond gekomen: geen antwoord van staatssecretaris op vragen daarover (20-03-2019)
Per 18 april 2019 moeten de Rijksoverheid, de decentrale overheden en alle andere aanbestedingsplichtige organisaties e-facturen kunnen ontvangen en verwerken. E-factureren staat echter al meer dan tien jaar op de overheidsagenda. Een EU verplichting moet er nu aan te pas komen om overheden te bewegen een begin te maken met elektronisch factureren.

Medius verbetert cashflowbeheer voor CFOs met innovatief dashboard (05-12-2018)
Medius, marktleider op het gebied van automatisering van inkomende facturen, lanceert een nieuw dashboard voor haar product MediusFlow. Deze innovatie stelt CFO's en financiële professionals in staat om inzage in en controle te hebben over het meest waardevolle bezit van hun organisatie: de cashpositie.

Lucom kiest voor eVerbinding AccessPoint elektronisch factureren (30-11-2018)
Jan van Buren, Managing Director van Lucom Benelux BV, is blij met de samenwerking met eVerbinding! Een mooier begin van een persbericht kun je je niet wensen. Maar waarom is Van Buren blij en wat is de aanleiding voor de samenwerking?

ProActive sluit zich aan bij de Visma Group en versterkt positie Visma in Nederland (14-11-2018)
De Visma Group, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor het mkb en de (semi)publieke sector in Scandinavië en de Benelux, heeft de meerderheid van de aandelen van ProActive overgenomen. ProActive, gevestigd in Haarlem, is leverancier van volledig op SaaS gebaseerde en in eigen huis ontwikkelde software-oplossingen voor het managen en verbeteren van purchase-to-pay-processen.

Exact neemt ProQuro over (02-11-2018)
Exact, leverancier van de meest complete bedrijfssoftware voor het mkb in de Benelux, breidt zijn aanbod uit door de overname van procurement-softwarespecialist ProQuro. Met de toevoeging van de inkoopmanagementoplossingen van ProQuro kunnen klanten van Exact hun financiële en inkoopprocessen integreren. Hierdoor krijgen ze meer grip op hun uitgaven.

ICreative: Ziekenhuis Rivierenland Tiel live met Basware Alusta SaaS (04-09-2018)
ICreative, leverancier van purchase-to-pay automation, maakt bekend dat Ziekenhuis Rivierenland Tiel de implementatie van Basware Alusta SaaS succesvol heeft afgerond. 'Dankzij dit systeem kunnen we met relatief beperkte inspanning en binnen de gestelde termijn aan onze betalingsverplichtingen voldoen', zegt Joost Brugman, hoofd financiële administratie (a.i.).

Gemeente Tilburg kiest voor e-facturatie van TIE Kinetix (20-07-2018)
Zoals zovele andere gemeenten kiest ook de gemeente Tilburg voor TIE Kinetix. TIE Kinetix ondersteunt de gemeente Tilburg door alle leveranciers te onboarden op het FLOW platform van TIE Kinetix voor volledige ontzorging op e-facturatie.

ICreative: Grafisch Lyceum Rotterdam live met Basware Alusta SaaS (14-07-2018)
ICreative, leverancier van purchase-to-pay automation, maakt bekend dat het Grafisch Lyceum Rotterdam de implementatie van Basware Alusta SaaS succesvol heeft afgerond. Deze vernieuwende vakschool in het hart van Rotterdam koos vooral vanwege de gebruiksvriendelijkheid voor dit inkoop- en factuurverwerkingssysteem.

Falck selecteert P2P-oplossing van Basware voor wereldwijde factuurautomatisering (04-07-2018)
Basware gaat zijn P2P-oplossing bij Falck implementeren, dit als onderdeel van het wereldwijde digitalisering- en standaardisatieproces van deze toonaangevende organisatie.

SAP-gecertificeerde integratie met SAP S / 4HANA (30-06-2018)
Basware heeft met Basware anyERP Adapter 6, dat onderdeel uitmaakt van Basware’s P2P-oplossing, een SAP-gecertificeerde integratie met SAP S / 4HANA gerealiseerd. Het anyERP Adapter 6-integratiecomponent stelt organisaties in staat hun Basware P2P-oplossing met SAP S / 4HANA te integreren.

Basware lanceert AI-gestuurde virtuele inkoopassistent (23-05-2018)
Basware introduceert Basware Assistant, een nieuwe chatbotfunctie binnen haar elektronische inkoopoplossing. De chatbot fungeert als een virtuele assistent waardoor mensen eenvoudiger bestellingen, bestellingverzoeken en inkooporders kunnen maken en vinden.

Basware maakt einde aan frauduleuze facturen en dubbele betalingen (10-04-2018)
Basware voorspelt dat oplossingen voor leveranciersinformatie en cloudgebaseerde purchase-to-pay een einde maken aan het al zeer lang bestaande probleem van dubbele en nepfacturen. Basware is voortdurend bezig met innovaties voor betere informatiebeheermogelijkheden voor leveranciers zodat klanten eenvoudig leveranciersgegevens kunnen maken, onderhouden en verifiëren.

Basware tilt met #SuperFinance financiële administratie naar een nieuw niveau (27-03-2018)
Basware voorspelt dat bedrijven met #SuperFinance in een meer dan moordend tempo de prestaties van hun financiële administratie opvoeren. #SuperFinance staat voor een cloudgebaseerde financiële administratie met een effectief purchase to pay-proces waarbij Artificial Intelligence wordt ingezet.

Go2UBL: Het ontvangen van e-facturen nog verre van gangbaar (19-02-2018)
Uit een onderzoek van go2UBL naar factuurverwerking onder haar klanten, blijkt dat minder dan 2% van de binnenkomende facturen op dit moment elektronisch is. Elektronische facturen worden aangeleverd in een standaardopmaak waarmee ze geschikt zijn voor automatische verwerking. Hoewel automatisch boekhouden groeit, worden facturen voornamelijk niet-elektronisch aangeleverd.

HSO biedt nieuwe oplossing voor digitale factuurverwerking (06-02-2018)
HSO, actief als Microsoft Solution Integrator voor de implementatie, de optimalisatie en het 24/7-beheer van Microsoft Dynamics, kondigt een samenwerking aan met ISProjects. De twee partijen combineren hun expertises op het gebied van Dynamics en automatische factuurverwerking in de nieuwe oplossing Dynamics Invoice.

Infor biedt cloudgebaseerde diensten voor supplychain-netwerk van Office Depot, Inc. (09-01-2018)
Infor maakt bekend dat Office Depot, Inc. de oplossingen van GT Nexus Commerce Network wil implementeren. De oplossingen van Infor zullen de operationele mogelijkheden van het systeem en het transportbeheer van Office Depot verbeteren. Dit moet tot een beter serviceniveau leiden, terwijl de kosten verlaagd kunnen worden dankzij beter inzicht in de verzending van goederen.

Grote variatie in aanbiedingen in leverancierslandschap B2B-netwerken (09-01-2018)
Zakelijke netwerken spelen een belangrijke rol in B2B eCommerce omdat ze inkopers en leveranciers door middel van inkooporders, facturen en supply chain-documenten met elkaar in contact brengen. Netwerkspecialisatie maakt de keuze voor CIO's lastiger, zo stelt het recente Forrester-rapport "Vendor Landscape: B2B Business Networks 2017 to 2018".

GT Nexus Commerce Network van Infor bevordert digitale supply chain transformatie bij OCTAL (01-12-2017)
Infor, een leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, maakt bekend dat OCTAL, de grootste producent van PET-platen en -hars, succesvol Infor GT Nexus Commerce Network inzet om de digitale transformatie van de supply chain mogelijk te maken. Het platform ondersteunt de exportketen door de wereldwijde logistiek, planning en klantenservice te optimaliseren.

Blue10 en Exact werken samen aan automatische verwerking van inkoopfacturen (14-11-2017)
Blue10 en Exact hebben een koppeling gemaakt tussen de bedrijfssoftware Exact Online en de software van Blue10 voor het automatisch verwerken van inkoopfacturen. De koppeling is specifiek ontwikkeld voor de Exact Online modules Handel, Productie en Zakelijke Dienstverlening.

Infor blijft innoveren en investeren in oplossingen voor asset management, materiaalbeheer en procurement (13-11-2017)
Infor, een leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, komt met een nieuwe versie van zijn Infor Enterprise Asset Management-oplossing waarmee bedrijven proactief assets, asset-informatie en onderhouds-activiteiten kunnen beheren.

UBL Readiness Monitor: Nederland moet aan de bak om in de EU in de pas te lopen op het gebied van UBL e-factureren (13-11-2017)
De "UBL Readiness Monitor" - een initiatief van Friso de Jong, Platform E-factureren en Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED - geeft weer hoe UBL e-factureren zich in Nederland ontwikkelt: verzenden, ontvangen, verplichtingstelling, standaardisatie. De conclusies uit de UBL Readiness Monitor zijn omgezet in aanbevelingen om UBL e-factureren in Nederland een positieve impuls te geven.

Twee financiële dienstverleners kiezen voor partnership DDi (26-10-2017)
Softwareontwikkelaar DDi uit Hoofddorp heeft na de introductie van de Transaction Robot voor financiële dienstverleners begin dit jaar al meerdere organisaties uit de financiële sector geholpen met het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Zo kozen onlangs een grote verzekeringsmaatschappij en een coöperatie uit de sector voor automatische factuurverwerking met de Transaction robot van DDi.

Holmatro ervaart voordelen digitale verwerking inkomende facturen in Infor LN (18-10-2017)
Holmatro scant haar 20.000 inkomende facturen voor acht administraties op één centrale plaats. De verwerking van deze facturen gebeurt door één administratief medewerker. In totaal zijn ongeveer veertig medewerkers betrokken bij het vastleggen, boeken, goedkeuren en verder verwerken van de facturenstroom.

Inkomende facturen binnen 5 minuten verwerkt (10-10-2017)
De stapels facturen, volle archiefkasten en de vele malen dat dezelfde factuur van hand tot hand ging, waren voor ons de aanleidingen om te gaan digitaliseren. Ook de authorisatie was een probleem. Goedkeurders zijn niet altijd op kantoor en daardoor kunnen zij de papieren en geprinte facturen niet snel controleren. Wij wilden daarom een efficiency verbetering in de factuurverwerking en uiteraard ook met de tijd meegaan.

Definitieve ingangsdatum verplichting e-factureren voor overheid verlegd naar april 2019 (26-09-2017)
Overheidsorganisaties en alle andere aanbestedende diensten zijn per april 2019 verplicht e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Dat vloeit voort uit de wijziging van de Aanbestedingswet 2012 die naar verwachting nog dit najaar behandeld wordt door de Tweede Kamer. Tot op heden werd eind 2018 als ingangsdatum van de verplichting gehanteerd.

Nieuw samenwerkingsverband tussen ISProjects en Pantheon Automatisering (22-08-2017)
ISProjects en Pantheon Automatisering slaan de handen ineen. De twee bedrijven bundelen hun krachten en hebben samen een interface ontwikkeld zodat de diensten van beide partijen gekoppeld kunnen worden. De samenwerking levert een win-win situatie voor beide bedrijven op.

Volledige integratie factuurverwerking in Infor LN, FIT Gap analyse en tevreden gebruikers! (04-07-2017)
Meegaan met de tijd en geen facturen meer op en neer sturen waren voor Motip Dupli de belangrijkste aanleiding om over te gaan naar digitale factuurverwerking. Vorig jaar hebben Hongarije, Slowakije en Tsjechië de pilot van de omzetting naar Infor LN uitgevoerd.

Factuurverwerking volledig geïntegreerd met Dynamics AX (01-06-2017)
PET Power wilde al jaren de factuurverwerking efficiënter laten verlopen. Geen papierenstroom meer, facturen die kwijtraken en in en uit mappen gehaald moeten worden. Verder wilden wij een strakke autorisatie in de workflow en de facturen altijd en overal digitaal beschikbaar hebben.

Basware breidt purchase to pay-pakket uit met oplossing voor strategische sourcing (01-06-2017)
Basware kondigt de lancering aan van een nieuwe oplossing voor strategische sourcing – een uitbreiding van zijn toonaangevende purchase-to-payaanbod (P2P). Het bedrijf biedt klanten zo een totaalpakket voor source to pay-diensten (S2P).

Door digitalisering overal en volledig facturen verwerken en raadplegen (20-04-2017)
Michel Verhaegen, Financial Controller bij Belga News Agency: “Wij waren op zoek naar een verbetering van de goedkeuringsflow van inkomende facturen. De bekende problemen: facturen raakten verloren, het was onbekend waar de facturen zich bevonden, we konden leveranciers geen antwoord geven".

Easy Systems ISO 9001 en 27001 gecertificeerd (18-04-2017)
Easy Systems uit Ede is ISO 9001 en 27001 gecertificeerd. De software ontwikkelaar toont hiermee aan dat het bedrijf de bedrijfsprocessen en informatiebeveiliging goed op orde heeft en dat continue verbetering ingebed is in de organisatie.

Efficiency en kwaliteitsverbetering behaald bij Hero Benelux door digitale factuurverwerking (12-04-2017)
We wilden graag een efficiency verbetering behalen binnen de financiële administratie. Daarnaast wilden wij graag een kwaliteitsslag maken. Waar in het verleden met regelmaat om kopie facturen gevraagd moest worden, liggen deze nu direct vast bij binnenkomst. De vrijgekomen tijd kan nu besteed worden aan “beheertaken” in plaats van registreren.

20/20 vision Software introduceert uitgebreide suite van workflow applicaties en verandert bedrijfsnaam naar WorkFlowWise (11-04-2017)
Voortbouwend op haar gevestigde vooraanstaande positie in purchase-to-pay automatisering in Nederland, lanceert 20/20 vision Software vandaag haar applicatie-Platform-as-a-Service (aPaas). Het is de eerste stap in een strategische zet om cloud-technologieën te omarmen en een nieuwe soort automatisering van workflow-oplossingen op internationaal niveau te introduceren.

Grote efficiencyslag en aanzienlijke verkorting doorlooptijd inkomende facturen Infor LN (14-02-2017)
We wilden graag een efficiency verbetering behalen binnen de financiële administratie. Daarnaast wilden wij graag een kwaliteitsslag maken. Waar in het verleden met regelmaat om kopie facturen gevraagd moest worden, liggen deze nu direct vast bij binnenkomst. De vrijgekomen tijd kan nu besteed worden aan “beheertaken” in plaats van registreren.

Gemeente Haarlemmerliede automatiseert crediteurenadministratie met DDi (07-02-2017)
Onlangs heeft de Gemeente Haarlemmerliede ervoor gekozen haar creditadministratie te automatiseren met DDiFactuur Online. Met de succesvolle in gebruik name van deze oplossing van softwareleverancier DDi Information Automation Engineers, behoort de handmatige verwerking van inkoopfacturen tot het verleden. De gemeente is hiermee ook direct klaar voor de nieuwe wetgeving op het gebied van e-factureren.

Forse verbeterslag factuurverwerking bij Frencken (02-02-2017)
Frencken Europe B.V. kiest voor scanning, herkenning en goedkeuring van haar inkomende facturenstroom van tienduizenden facturen voor de geïntegreerde p2p-oplossing van Simac Document Solutions, waarbij gekoppeld wordt aan ERP-systeem GLOVIA.

Groei organisatie opgevangen door digitale factuurverwerking! (01-02-2017)
Jorn Heutmekers, Hoofd Financiële Administratie bij MediReva: “De financiële administratie van MediReva telt 4 medewerkers waarvan 3 FTE’s. Wij beheren gezamenlijk de administraties voor de meerdere bv’s van MediReva. Doordat wij een groeiende organisatie zijn, moeten de 20.000 inkomende facturen door een steeds groter aantal budgethouders geaccordeerd worden.

Slimme DDi Transaction Robot maakt werken met Twinfield stuk sneller (26-01-2017)
DDi heeft haar Transaction Robot speciaal ingericht voor gebruikers van het online boekhoudpakket van Twinfield. Razendsnel verwerkt de Transaction Robot alle facturen die Twinfield klanten ontvangen. Voor de Robot maakt het niet uit hoe de facturen worden ontvangen. Traditioneel via de post, via de email of via webportalen zoals bijvoorbeeld InvoiceSharing.

Esize genoemd in: Vendor Landscape ePurchasing rapport (14-12-2016)
Het Vendor Landscape rapport van Forrester wordt mondiaal gezien als één van de meest toonaangevende. Vermelding is voorbehouden aan softwareleveranciers die complete en geïntegreerde suites bieden die het gehele ’source-to-pay’ spectrum omvatten. Er is slechts een beperkt aantal leveranciers die een ‘fully-integrated-software-suite’ leveren. Esize wordt als enige partij uit de Benelux vermeld.

Infor komt met Supply Chain Planning Suite voor de cloud (08-12-2016)
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, introduceert Infor Integrated Business Planning (IBP) v11.1. Deze softwaresuite biedt bedrijven de informatie en tools die nodig zijn om hun supply chain te optimaliseren.

Basware’s Marketplace geeft leverancierssamenwerking een boost (30-11-2016)
Basware lanceert Marketplace, een catalogus management tool op het Basware Network. Marketplace versterkt de relatie tussen afnemer en leverancier omdat zowel de private als publieke sector wereldwijd toegang krijgen tot leverancierscontracten en tot beschikbare producten en diensten met een consument-like shopping ervaring.

Purchase-to-pay - De actuele trends (12-11-2016)
Op dit moment is de digitale transformatie in volle gang en dit heeft onvermijdelijk invloed op de manier waarop we software kopen en welke producten onze voorkeur hebben. Als leverancier van purchase-to-pay oplossingen is het aan ons om het productaanbod aan te passen en het business model te veranderen.

Waterschap Rivierenland kiest voor ERP van Unit4 (10-10-2016)
Waterschap Rivierenland is het eerste waterschap in Nederland dat kiest voor Business World On!, het ERP-systeem van Unit4. Het waterschap heeft een meerjarig contract met Unit4 getekend. De oplossing van Unit4 gaat het waterschap ondersteunen met de financiële administratie, inkoopprocessen, project- en subsidieadministratie, budgetbewaking en urenvastlegging.

Pernod Ricard verbetert vraagvoorspelling met behulp van Infor Demand Planning (06-10-2016)
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, kondigt aan dat Pernod Ricard, eigenaar van merken zoals Absolut, Campo Viejo, Malibu, Jameson en Chivas Regal, de nauwkeurigheid van zijn vraagvoorspelling aanzienlijk heeft verbeterd door gebruik te maken van Infor Demand Planning.

Heeft u al invloed op elektronische inkoop? (25-09-2016)
De informatie uitwisseling in het elektronische inkoop proces efficiënter en effectiever laten verlopen: wie wil dat nou niet? In Europa zetten diverse landen hier al actief op in. Dat gebeurt in een commissie die hierover afspraken maakt. U kunt daar ook aan bijdragen en hierop invloed uitoefenen. Tegelijkertijd breidt u automatisch uw nationale en Europese netwerk uit.

Maandag is live met de eerste fase van 20/20 Xspend (20-09-2016)
Maandag is live met de eerste fase van 20/20 Xspend. Het project bij Maandag wordt in fasen opgeleverd. In de eerste fase, die nu is opgeleverd, waren digitale factuurverwerking, inkoop- en contractmanagement aan de beurt. Daardoor is maandag nu in staat om de ruim 7.500 facturen automatisch te verwerken, om de inkopen volledig digitaal te realiseren en om contracten eenvoudig te beheren.

Oracle onthult zijn nieuwe generatie cloudstrategie: Intelligent Applications (20-09-2016)
Oracle bouwt voort op zijn positie als branche-leidende provider van Cloud Applications en onthulde vandaag zijn strategie voor een volgende generatie Software-as-a-Service (SaaS)-clouddiensten. Deze diensten combineren data van derde partijen met realtime analytics en input over gedrag om cloudapplicaties te creëren die leren en zich aanpassen.


Onerzoeksbureau GBNED