Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl februari 2024: e-factureren, scannen herkennen en ander nieuws

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave februari 2024

Actueel

Woensdag 27 maart 2024
Seminar elektronisch factureren & scan herken van boekingsdocumenten en de invloed van AI

Bedoeld voor accountants-, administratiekantoren en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van elektronisch factureren, zowel uitgaand als inkomend en scan & herken van boekingsdocumenten.

Op het programma staat onder andere:

 • Kijk en vergelijk; gericht op facturen in PDF- als UBL-formaat tonen leveranciers live hun oplossing voor factuurverwerking op basis van aangeleverde facturen. Wie gaan deze uitdaging aan?

 • Mondelinge toelichting van het nieuwe rapport "Elektronisch factureren en scan herken van boekingsdocumenten". Met het complete aanbod, selectiecriteria en actuele ontwikkeling.

 • Peppol en factuur retourberichten (E-retour); De (Rijks)overheid is bezig met het uitwisselen van orders via Peppol en een live demo van E-retour om onlne de status van facturen te volgen bij klanten. 

 • AI en E-factureren; Machine learning (onderdeel van AI) is in gebruik voor factuurherkenning en -verwerking. Wat zijn verdere ontwikkelingen op het gebied van AI en E-factureren.

Meer over het volledige prorgamma en mogelijkheid tot inschrijven.


Onderzoek en artikelen

Practice management software
Het belangrijkste doel van deze uitgave is inzicht bieden is het aanbod van Practice management software voor de accountancy (accountants- en administratiekantoren) met functionaliteit en eigenschappen.

De functionaliteit die Practice management software kan bieden is in dit rapport onderverdeeld naar:

 • Relatie- en adresbeheer;
 • Compliance en klantacceptatie;
 • Digitaal dossierbeheer;
 • Document management;
 • Urenregistratie en factureren;
 • Procesbeheer (workflow management);
 • Planning & control;
 • Portaalfunctionaliteit;
 • Digitaal ondertekenen.

Ook is aandacht voor aparte oplossingen m.b.t. “Compliance en cliëntacceptatie”, "Portaalsystemen" en bijvoorbeeld "Digitaal ondertekenen".
Meer informatie en gratis opvragen rapport "Practice management software".

Verwacht

 • ICT Accountancy softwaregids (maart 2024)
  Deze gids bevat een handige softwarematrix waarmee in één oog opslag duidelijk is welke softwareleveranciers standaard software bieden voor de accountancybranche. Er wordt uitgebreid aandacht besteed in de gids aan productontwikkeling en innovatie. 

 • Elektronisch factureren en scan en herken van boekingsdocumenten (27 maart 2024)
  Afgelopen jaren lag de nadruk bij dit rapport op scannen en herkennen van inkomende boekingsdocumenten. Vanaf de komende uitgave ligt de nadruk op elektronisch factureren en in het bijzonder elektronische factuurverwerking (inkomend). Ook het scannen en herkennen van boekingsbonnen via een smartphone komt aan de orde. En tot slot blijft er aandacht voor de klassieke oplossingen op het gebied van scannen, herkennen en verwerken van boekingsdocumenten.

 • Gids RPA, robotic accounting en AI (mei 2024)
  Deze uitgave behandelt zowel Robotic process automation (RPA), Robotic accounting, Artificial Intelligence (AI) en daaraan gerelateerde ontwikkelingen. RPA en Robotic accounting hebben al langer de aandacht in dit rapport. Nieuw is de invloed van Artificial Intelligence en machine learning (als deelgebied van AI).

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

 • Power BI templates voor PSA365: voor accountantskantoren en IT-bedrijven
  Tja, dan heb je een mooi systeem waarin je CRM, projecten en financiële processen van je organisatie kunt onderbrengen. Maar hoe kun je vervolgens analyseren wat er gebeurt en bijsturen als nodig is?

  Dat is de reden dat we speciaal voor PSA365 Power BI templates leveren. Deze templates sluiten aan op de rapportagebehoeftes van dienstverlenende organisaties en zijn naar wens aan te passen. En om het nog mooier te maken, leveren we het achterliggende datamodel mee. Hierdoor zijn de templates snel aan te sluiten op jouw eigen gegevens én heb je de mogelijkheid om zelf dashboards te maken zonder dat je hoeft te puzzelen welke data hiervoor moeten worden gebruikt.
  Lees verder.

 • Met slimme jaarrekeningsoftware een jaarrekening opstellen
  Je wilt jouw kostbare tijd liever in je onderneming steken dan in financiële rompslomp. Helaas is het opstellen van een jaarrekening voor de meeste ondernemingen verplichte kost. Met slimme jaarrekeningsoftware kun je zelf een heel eind komen bij het opstellen van de jaarrekening. Maar het hele proces van stukken en data verzamelen en ze verwerken kost veel tijd en ook toch wel behoorlijk wat kennis en/of ervaring.

  Daarom wordt vaak geadviseerd dat een financieel professional de (fiscale) jaarrekening opstelt. Zo houd jij meer tijd over om je bezig te houden met ondernemen.

  In deze blog vertelt Speedbooks of je als ondernemer verplicht bent een jaarrekening op te stellen en hoe je dat zelf kunt doen of kunt laten opstellen.
  Lees verder.

 • e-Boekhouden.nl: de 10 grootste boekhoudfouten voor zelfstandige ondernemers op een rij gezet
  Doe je de boekhouding zelf? Zorg er dan voor dat je deze veelgemaakte boekhoudfouten in het nieuwe jaar niet maakt. We hebben de 10 grootste boekhoudfouten voor je op een rij gezet zodat je het nieuwe jaar goed begint.
  Lees verder.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

27-3-2024
Seminar elektronisch factureren & scan herken van boekingsdocumenten en de invloed van AI

Kijk en vergelijk: gericht op zowel facturen in PDF- als UBL-formaat wordt leveranciers gevraagd hun oplossing voor factuurverwerking live te tonen op basis van aangeleverde facturen. Met machine learing als subset van AI.
Meer informatie en aanmelden.

15-5-2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning
De laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor externe verslaggeving en interne rapportages. Met BI (met name Power BI) in de praktijk met tools, templates en een eigen data warehouse. De mogelijkheden van liquiditeitsplanning, duurzaamheidsregistratie, RGS en met "van bon tot balans" zoveel mogelijk gegevens automatisch uitwisselen.
Meer informatie en aanmelden.

26-6-2024
Kennissessie ontwikkeling en innovatie boekhoud- en aanverwante software
Voor aanbieders van boekhoud- en aanverwante software, implementatiepartners, consultants en andere geïnteresseerden. Met Open banking in combinatie met boekhoudsoftware, RGS en Open Data & Administratie (ODA).
Meer informatie en aanmelden.


RGS MKB

Ook in 2024 besteden we speciaal aandacht aan RGS MKB (Referentie Grootboekschema voor het MKB). Daarvoor is dit onderdeel in deze nieuwsbrief opgenomen met:

Uitgelicht 8 feb a.s.:
MINOX Webinar: Wat is RGS en wat kan ik ermee, 8 februari 2024 om 14.00 uur

In een tijd waarin boekhouden steeds verder wordt geautomatiseerd, worden koppelingen tussen onderdelen van de totale boekhoudstraat en de daarbij behorende analyse-mogelijkheden steeds belangrijker. Uitwisseling van gegevens gaat via de API (door de lucht) op basis van RGS. Geen AuditFile exports en brugstaten meer. Realtime rapportage en inzicht door het gebruik van RGS.
Lees verder en aanmelden...

RGS 3.6
De implementatie van RGS versie 3.6 in RGS MKB is een feit. Mooie uitbreidingen, maar ook nieuwe openstaande punten. Wie zijn verantwoordelijk voor de juistheid van RGS 3.6 en hoe zit het dan met de compliance. In onze volgende nieuwsbrief komen we daar uitgebreid op terug.

Alles over RGS
Complete RGS gids: ontstaan, invloed SBR programma en RGS MKB.
Aanvragen gratis gids.


Nieuws uit de markt

Visma | Raet splitst op in Visma | Raet en Peple [ 03-01-2024 ]
HR-dienstverlener Visma | Raet splitst zich met ingang van vandaag (2-1-2024) op in twee losse bedrijven: Visma | Raet en Peple. Beide organisaties focussen zich daarbij op hun eigen softwareproduct.
Lees verder...

BCS, leverancier van HRM- en Payroll software, doet overname van Online Academie [ 09-01-2024 ]
BCS HR Software, software specialist in Human Resource Management ("HRM") en Payroll software, kondigt de overname aan van Online Academie, leverancier van Learning & Development software.
Lees verder...

Webwinkelfacturen.nl bereikt mijlpaal met 100 miljoen succesvolle transacties [ 12-01-2024 ]
Tegenwoordig verwachten ondernemers dat hun verkoop automatisch in hun boekhouding verschijnt. In elk geval de omzet, de BTW en de kortingen.
Lees verder...

VPB+: Na het afronden van de jaarrekening direct door met de VPB-aangifte [ 12-01-2024 ]
De aangifte vennootschapsbelasting (VPB), kan als een complexe taak worden ervaren. Casware biedt de VPB+-app om dit proces te vereenvoudigen.
Lees verder...

Update Visionplanner: jaarrekeningmodule Compilation, dashboards Insights en VAIA [ 16-01-2024 ]
Deze update omvat aanpassingen aan de jaarrekeningmodule Compilation, de dashboards in Insights en de nieuwe digitale assistent VAIA.
Lees verder...

Sitee.io, de slimme bedrijfsbeheer app, gaat samenwerken met Rabo Smart Pay [ 17-01-2024 ]
Sitee.io kondigt voor betalingen een integratie met Rabobank aan. Sitee.io is ontwikkeld voor zelfstandigen en kleine ondernemingen om allerlei bedrijfsprocessen naadloos te stroomlijnen.
Lees verder...

Gemeente Delft kiest voor Unit4 ERPx [ 18-01-2024 ]
Unit4, leverancier van cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties laat weten dat gemeente Delft gekozen heeft voor Unit4 ERPx voor hun financiële processen.
Lees verder...

VISMA | RADAR: Urenregistratie versus Abonnementen, welke aanpak is de juiste keuze [ 21-01-2024 ]
Als accountant sta je soms voor de uitdaging om te bepalen hoe je jouw diensten het beste in rekening kunt brengen. Bij Radar bieden we daarom meerdere keuzes.
Lees verder...

PKIsigning lanceert update voor digitaal ondertekenen en veilig delen documenten [ 23-01-2024 ]
Op 1 februari 2024 lanceert PKIsigning een belangrijke update van hun software, die zowel het digitaal ondertekenen als het veilig delen van documenten faciliteert.
Lees verder...

Visma: in het vierde kwartaal van 2023 zeven overnames gerealiseerd [ 25-01-2024 ]
Visma heeft in het vierde kwartaal van 2023 in totaal zeven overnames gerealiseerd. In Denemarken heeft Visma zijn intrede gemaakt op de juridische technologiemarkt met de overname van iVision.
Lees verder...

Hyarchis introduceert: de KYC Audit Trail [ 25-01-2024 ]
Als accountant weet je als geen ander hoe belangrijk het is om gegevens van nieuwe klanten volgens de regels op te vragen en op te slaan. De vraag is dan natuurlijk: hoe doe je dat zo efficiënt mogelijk?
Lees verder...

Loket.nl maakt met haar software complexiteit nieuwe minimumuurloon beheersbaar [ 25-01-2024 ]
De recente invoering van de nieuwe regelgeving omtrent het minimumloon heeft geleid tot veel discussie en verwarring. Het doel is een eerlijker loon per maand, gebaseerd op daadwerkelijk gewerkte uren.
Lees verder...

Crowe Peak kiest voor Hix Login, Docs én Signing [ 29-01-2024 ]
Net voor de jaarwisseling tekende Crowe Peak bij Hix als klant. Zij beginnen dit jaar met Hix Login, Docs én Signing! Crowe Peak is óók het dertigste grote accountantskantoor in Nederland dat koos voor Hix.
Lees verder...

Visma.net ERP: nu inzicht in de (ontvangst)status van de verzonden facturen [ 30-01-2024 ]
De facturen zijn verstuurd, maar dan? Door de implementatie van zogenoemde e-retour berichten in Visma.net ERP is het mogelijk om direct inzicht in de status van de factuur te hebben.
Lees verder...

Exact is klaar voor digitalisering van de dividendbelasting [ 30-01-2024 ]
Al jaren was het mogelijk om de aangiften dividendbelasting uit te werken in de fiscale software van Exact. Sinds 2024 is het vanuit de Belastingdienst mogelijk deze aangiften digitaal in te dienen.
Lees verder...

Uw nieuws
Nieuwsberichten kunnen gemaild worden aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2023)
- Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting (2022)
- Gids Salaris- en HRM-software (2023/2024)
- Software voor externe verslaggeving en audit (2024)
- Practice management software voor de accountancy (2024)
- Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (2023)
- ICT Accountancy softwaregids: productontwikkeling en innovatie (2023)

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


VISMA

KING Software

Cash Software

Radar Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

SnelStart

Kleisteen

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.

 


Onerzoeksbureau GBNED