Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Pakketsoort - Salaris- en HRM-software > Soort > Loon-, salaris- en HRM software

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 339] berichten

Switchen naar andere boekhoud-, salaris- en fiscale aangiftesoftware: in hoeverre is sprake van vendor lock-in? (30-11-2018)
Het laatste kwartaal van het jaar is voor onder andere administratie- en belastingadvieskantoren het moment om al dan niet over te stappen naar andere boekhoud-, salaris- of fiscale aangiftesoftware. Hier speelt dan steevast de vraag in hoeverre switchen naar een ander softwarepakket mogelijk is met behoud van gegevens.

Logihuis, leverancier van Salarissoftware, lanceert Cloud Dossier (21-11-2018)
Sinds de nieuwe privacywet AVG in mei 2018 van kracht is, zijn organisaties verantwoordelijk voor het veilig bewaren en verwerken van documenten met persoonlijke informatie. Ook moeten klanten deze informatie makkelijk kunnen raadplegen. Met het klantenportaal en de apps, waarin het portaal ook volledig is gentegreerd, kunt u via beveiligde kanalen eenvoudig documenten aanbieden aan uw klanten.

Nieuwe gids Salaris- en HRM-software: AVG en beveiliging van persoonsgegevens drukt stempel op innovaties (07-11-2018)
Onderzoeksbureau GBNED heeft voor het derde achtereenvolgende jaar het aanbod van salaris- en HRM-software in beeld gebracht. De belangrijkste conclusie is dat de AVG en beveiliging van persoonsgegevens een stempel drukt op innovaties. Leveranciers van salaris- en HRM-software hebben hun handen vol gehad aan het AVG-compliant maken van hun softwaresystemen.

ADP versterkt internationaal aanbod voor salarisverwerking met overname Celergo (31-10-2018)
HR- en salarisdienstverlener ADP neemt Celergo over. Celergo is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van salarismanagementoplossingen. De overname versterkt het internationale aanbod van ADP met een sterk platform en nieuwe oplossingen voor betalingen in buitenlandse valuta en services voor salarisverwerking voor expats.

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS (18-10-2018)
Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche. YoungCapital kan zich met de nieuwe software nog beter richten op de toekomst.

Oracle en LinkedIn slaan handen ineen voor verbeterde ervaring sollicitanten en medewerkers (11-10-2018)
Oracle en LinkedIn hebben de handen ineengeslagen om HR-professionals te helpen te voldoen aan de veranderende vraag van de talenteconomie. Een serie nieuwe integraties tussen Oracles Human Capital Management Cloud (Oracle HCM Cloud) en Taleo Enterprise Edition en LinkedIn ondersteunt HR-teams in het aantrekken, betrekken en behouden van medewerkers door hun talentvijver uit te breiden, de sollicitantenervaring en interne mobiliteit te verbeteren en loopbaanontwikkelingsmogelijkheden te vergroten.

Nieuwe versie Infor Talent Science beschikbaar (17-09-2018)
Infor, leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, heeft een aantal belangrijke upgrades doorgevoerd in zijn Talent Science-oplossing. De nieuwste versie van Infor Talent Science maakt gebruik van machine learning-technologie om kandidaten een betere ervaring te bieden en werkgevers van waardevolle inzichten te voorzien.

LogiSal ondersteunt Spaww en Sepa (12-09-2018)
Vanaf versie 3E (die inmiddels uit is) beschikt LogiSal over een Sepa voor de Spaww. Alweer kort na het inbouwen van de Sepa voor de loonaangifte is nu ook de Sepa voor de Spaww klaar. LogiSal neemt als betaalkenmerk mee hetgeen door de Spaww is voorgeschreven. Hiermee is volgens onze informatie LogiSal het eerste pakket dat Sepa voor Spaww geregeld heeft.

Humanwave Sponsort KNKV (12-09-2018)
Humanwave B.V. kondigt aan dat de Koninklijke Nederlandse Korfbal Bond (KNKV) heeft gekozen om humanwave in te zetten voor alle HR zaken en de verwerking van de maandelijkse salarisadministratie. Een intensief selectietraject is hieraan voorafgegaan. Circa 60 medewerkers profiteren dagelijks van de vele voordelen en het directe inzicht dat humanwave biedt.

Raet kondigt voorgenomen overname door Visma Group aan (28-05-2018)
Visma Group en Raet gaan 10 miljoen eindgebruikers bedienen en worden hiermee een van de meest toonaangevende leveranciers van HR-oplossingen in Europa. Visma Group en Raet kondigen aan dat zij een voorlopige overeenkomst hebben getekend waarbij Visma de intentie heeft om 100 procent van de aandelen van Raet over te nemen.

Main Capital verwerft strategisch belang in healthcare HR specialist SDB Ayton (23-05-2018)
Main Capital heeft een strategisch belang verworven in SDB Ayton, een HR, planning en salarisadministratie specialist voor de zorgmarkt. Het in Den Haag gevestigde bedrijf levert toonaangevende en innovatieve SaaS oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt.

Privacygevoelige loondata moet door nieuwe AVG-wet via Loonportal (16-05-2018)
Salarisverwerkers zoals accountants- en administratiekantoren en mkb bedrijven moeten veiliger omgaan met privacygevoelige data zoals die veelvuldig voorkomt in de salarisadministratie. De nieuwe AVG wet die per 25 mei 2018 ingaat verplicht salarisverwerkers om zorgvuldig en met de hoogste graad van beveiliging privacygevoelige data uit te wisselen en te verwerken.

BALR. kiest Exact voor internationale groeiambities (16-04-2018)
BALR. heeft gekozen voor de business software van Exact. Het ambitieuze lifestylemerk wil via de HR-software en het ERP-systeem van de softwareleverancier meer inzicht krijgen in zijn personele- en financile administratie. Dit is een belangrijke randvoorwaarde voor de internationale plannen. Met deze efficiency-slag verwacht BALR. klaar te zijn voor internationale uitbreidingsplannen.

Exact geeft klanten boost in samenwerking met nieuwe innovaties in Spring 18 Release (10-04-2018)
Exact lanceert vandaag ruim 250 productinnovaties. Het gaat onder meer om Exact Online Mijn[Kantoor], een nieuwe oplossing waardoor MKB-bedrijven gemakkelijker kunnen samenwerken met hun accountant, Social Collaboration 2.0 in Exact Synergy dat zorgt voor een verbeterde productiviteit, optimalisatie van Exact Globe en Synergy voor Amazon Webservices (AWS) en Mijn cockpit 2.0 voor een beter inzicht in de bedrijfsprestaties.

Softwareleverancier voor de uitzendbranche Easyflex heeft het certificaat voor ISO 27001:2013 ontvangen (29-01-2018)
Softwareleverancier voor de uitzendbranche Easyflex heeft het certificaat voor ISO 27001:2013 ontvangen, de internationale ISO-standaard voor informatiebeveiliging. De beveiliging van klantdata en de beschikbaarheid van de software moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Nu is door een onafhankelijke auditor aangetoond dat Easyflex aan de officile internationale richtlijnen voldoet.

Salarispakket LogiSal voorbereid op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (25-11-2017)
Vanaf mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Ook voor het salarispakket LogiSal en de communicatietool LogiPoort heeft dat consequenties. Vanaf de versie LogiSal 2018-1A kunt u beschikken over functionaliteit voor het beschermen van persoonsgegevens.

ADP iHCM 2 bundelt salarisadministratie en HR voor toekomstgerichte ondernemingen in Duitsland, Itali, Nederland en het VK (24-10-2017)
ADP (NASDAQ: ADP), toonaangevend wereldwijd leverancier van Human Capital Management (HCM) oplossingen, introduceert iHCM 2 in vier Europese markten. ADP iHCM 2 is een complete cloudoplossing voor human capital management. Dit helpt ondernemingen hun kosten te verlagen, talentvolle medewerkers betrokken te houden en de bedrijfsvoering te stroomlijnen.

Infor integreert Artificial Intelligence in HR-applicaties (13-10-2017)
Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties voor de cloud, kondigt de integratie aan van Infor Coleman in de Talent Science-oplossingen van het bedrijf. Coleman is het bedrijfsspecifieke AI-platform voor Infor CloudSuite-applicaties. Het platform, dat onder de oppervlakte van een applicatie werkt, verzamelt data en gebruikt krachtige machine learning om processen te verbeteren, waaronder voorraadbeheer, transportroutes en preventief onderhoud.

Loket.nl is deelnemer van Zeker-OnLine (24-08-2017)
Zeker-OnLine zet zich vanaf nu ook in voor veilige en betrouwbare online salarisdienstverlening. Met de komst van online salarisapplicaties zijn er veel meer partijen betrokken bij de dienstverlening dan in het verleden. Daarmee is ook de veiligheid en betrouwbaarheid van salarisapplicaties minder inzichtelijk geworden.

Loon Salarissoftware is de tweede softwareleverancier die koppelt aan het nieuwe online boekhoudplatform van SnelStart (12-07-2017)
Het betalen van de salarissen is nu nog makkelijker geworden met de nieuwe koppeling. Vanuit Loon worden de loonjournaalposten automatisch in de boekhouding in SnelStart toegevoegd. Loon exporteert uiteraard ook de salarisbetalingen naar de bank. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook de kans op fouten wordt kleiner.

Nmbrs lanceert Artificial Intelligence Assistant (11-07-2017)
Nmbrs lanceert als eerste HR- en Salarissoftware leverancier van Nederland Artificial Intelligence (A.I.) in haar platform. Het bedrijf ontwikkelt slimme, zelflerende algoritmen die HR- en payroll specialisten kunnen helpen om beslissingen te nemen of patronen te herkennen.

Meer HRM-tools naast LogiSal salarissoftware (28-06-2017)
LogiSal biedt meer HRM-opties naast haar salarispakket. Het betreft geen aanvullende module voor LogiSal maar een aparte online-applicatie. U hoeft zelf geen duur pakket aan te schaffen, maar kunt met ons samenwerken zodat u kunt bieden wat uw individuele klant wenst.

HR2day en SignRequest sluiten partnership voor beveiligde elektronische ondertekening van HR-documenten (30-05-2017)
HR2day, aanbieder van de gelijknamige online HR-oplossing, en softwareontwikkelaar SignRequest hebben een partnership gesloten. Gebruikers van de HR-oplossing HR2day kunnen dankzij de SignRequest-functionaliteit hun handtekening beveiligd plaatsen en documenten elektronisch ondertekenen.

Logihuis realiseert Loonaangifte Incidentele Grote Berichten (09-05-2017)
Er zijn ook zogenaamde Grote Berichten voor de loonheffingen die aan de Belastingdienst worden gezonden. In de regel geldt dit voor bedrijven met veel werknemers, maar het kan gebeuren dat een bericht opeens 'groot' wordt door bijvoorbeeld veel correcties. En juist voor dit laatste heeft Logihuis nu de Loonaangifte Incidentele Grote Berichten in het leven geroepen.

Al 10 miljoen aangiften met de Loon AangifteService (LAS) (04-05-2017)
Op 2 mei 2017 om 16.47 uur was het zover: de 10 miljoenste aangifte loonheffingen die via de Loon AangifteService (LAS) naar de fiscus is ingestuurd.

Nieuwe versie Logipoort voor loonaangiften en pensioenaangiften (04-05-2017)
Logihuis heeft een nieuwe versie van Logipoort op de markt gebracht. Logipoort is software voor Digipoort om loonaangiften en pensioenaangiften te versturen. Nieuw is onder andere Pensioenaangifte versturen naar AZL en ondersteuning van nieuwe Belastingdienst certificaten

Logisal App voor salarisstroken en jaaropgaven (18-03-2017)
Vanaf 2017 kunt u gebruik maken van Employee Self Service: LogiSal-ESS. De essentie van LogiSal-ESS is dat werknemers hun salarisspecificaties en jaaropgaven kunnen raadplegen via een app.

Larcom zet Transaction Robot in voor verwerking HRM-mutaties (02-12-2016)
Na de automatische verwerking van de inkoopfacturen gaat Larcom, organisatie voor sociale werkvoorziening Overijssel, de DDi Transaction Robot ook inzetten om alle HRM-mutatie aanvragen automatisch te verwerken en de bijbehorende bedrijfsprocessen op te starten.

BIS kiest voor ERP-software Exact (29-11-2016)
BIS BV, marktleider in audiovisuele & ICT-totaaloplossingen, narrowcasting, video conferencing en ruimte-inrichting, heeft gekozen voor de ERP-oplossing van Exact. Dit bedrijfsbrede en gentegreerde systeem, ondersteunt de financile, operationele, logistieke en serviceprocessen van BIS. Daarnaast ondersteunt de Exact-oplossing ook de CRM en HRM processen van BIS.

LogiSal is voor de pensioenaangifte UPA-proof (26-11-2016)
Logihuis heeft samen met het Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) de testfase succesvol afgerond. Hiermee is LogiSal gecertificeerd om per 1 januari 2017 de pensioenaangifte te verzenden middels de UPA. UPA staat voor Uniforme Pensioen Aangifte en is een nieuwe standaard voor het volautomatisch uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers, administratiekantoren en pensioenfondsen.

Loonstrookjes van honderden ASML-medewerkers gelekt (14-11-2016)
De loonstrookjes uit 2010 van enkele honderden medewerkers zijn deze week uitgelekt. Dit bevestigt een woordvoerder van ASML. De loonstroken zijn vermoedelijk gelekt door een derde partij.

Achmea kiest voor HR-softwareoplossing van AFAS Software (13-10-2016)
Verzekeraar Achmea is in zee gegaan met AFAS Software en gaat werken met de HR-softwareoplossing. In het selectietraject liet het Nederlandse familiebedrijf grote internationale softwareleveranciers achter zich. Achmea kiest met AFAS met name voor gebruiksvriendelijkheid en lage kosten.

Nieuw rapport Salaris- en HRM-software 2017: door ESS worden taken verlegd van de salarisadministrateur en de HR-functionaris naar de medewerker zelf (10-10-2016)
Vandaag is de nieuwe "Gids Salaris- en HRM-software 2016/2017" verschenen, met daarin het uitgebreide aanbod van Salaris- en HRM-toepassingen. In deze eerste uitgave van de gids zijn ruim 40 toepassingen in kaart gebracht waarvan ruim 30 toepassingen betrekking hebben op in elk geval salarissoftware, al dan niet gecombineerd met HRM-functies.

Oracle onthult zijn nieuwe generatie cloudstrategie: Intelligent Applications (20-09-2016)
Oracle bouwt voort op zijn positie als branche-leidende provider van Cloud Applications en onthulde vandaag zijn strategie voor een volgende generatie Software-as-a-Service (SaaS)-clouddiensten. Deze diensten combineren data van derde partijen met realtime analytics en input over gedrag om cloudapplicaties te creren die leren en zich aanpassen.

Brief over Bapi of FOS ontvangen? LogiPoort d oplossing! (15-09-2016)
Vanaf 1 maart 2017 moeten loonaangiften via Digipoort worden ingediend. LogiPoort voorziet in een koppeling naar Digipoort die onafhankelijk van andere software werkt. Het aangifte XML bericht wordt door LogiPoort ingelezen en verzonden.

HR2day is uitgeroepen tot een Nationaal Winnaar in de Europese Business Awards '16/17 (06-09-2016)
HR2day is uitgeroepen tot een Nationaal Winnaar in de Europese Business Awards; Europas grootste bedrijven competitie. HR2day is winnaar in de categorie "Customer Focus". Aan de Awards, die voor het 10e jaar worden uitgereikt, deden dit jaar 33.000 bedrijven uit 34 landen mee.

WKR tool automatiseert het administreren van werkkosten (30-08-2016)
Werkkosten administreren was altijd een flinke klus, zeker sinds de verplichting ze te specificeren. Voor ondernemers die met Yuki werken gaat dat met de nieuwe WKR tool van Yuki voortaan helemaal automatisch. De tool is een nieuwe stap op weg naar volledige Robotic Accounting, waarbij administratieve taken geautomatiseerd worden.

GVB optimaliseert afhandeling personeelsregeling met myBrand (04-08-2016)
GVB, de openbaar vervoerder van Amsterdam, is een samenwerking gestart met myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner. myBrand heeft het administratieve proces van een personeelsregeling van GVB geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Deze regeling houdt in dat (oud-) medewerkers van GVB en hun familieleden tegen een gereduceerd tarief gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer in Amsterdam.

HR2day zet Birst in voor gentegreerde business intelligence voor HR en payroll (07-07-2016)
Birst, de wereldwijde leider in Cloud Business Intelligence en Analytics voor bedrijven maakt vandaag bekend dat HR2day, een toonaangevend bedrijf in eHRM en salarisverwerking, Birst heeft geselecteerd voor haar nieuwe gentegreerde business intelligence diensten. HR2day heeft meer dan 150 klanten in Nederland waaronder Amnesty International, CB, Fontys Hogescholen en TBI.

Koppeling tussen Yuki en Loket.nl een feit! (20-05-2016)
Dankzij de koppeling tussen Yuki en Loket.nl, is het mogelijk de loonstroken, loonaangiftes en journaalposten uit Loket.nl te halen en deze automatisch in de online Yuki boekhouding te plaatsen.

Oracle maakt HR-transformatie eenvoudiger met nieuwe Oracle HCM Cloud-oplossingen (12-04-2016)
Op het Oracle HCM World-congres in Chicago introduceerde Oracle nieuwe toevoegingen aan het Oracle Human Capital Management (HCM) Cloud-portfolio, die organisaties helpen bij het transformeren van HR. Met de nieuwe oplossingen kunnen HR-afdelingen moderne best practices invoeren, zoals uitgebreide selfserviceoplossingen die HR en werknemers helpen bij het oplossen van problemen.

Unit4 Cura Flex plant automatisch juiste flexpool medewerker (06-04-2016)
Unit4, een snelgroeiende partij in enterprise software, introduceert een nieuwe planningsmodule binnen Unit4 Cura: Unit4 Cura Flex. Cura is een gentegreerd zorginformatiesysteem (ZIS) voor verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Cura Flex versterkt Cura op het gebied van het plannen van de (flexpool)medewerkers.

HR2day ondersteunt ontwikkeling en innovatie bij Luzac (10-03-2016)
Onderwijsinstelling Luzac heeft de gentegreerde HR- en salarisoplossing HR2day in gebruik genomen. In het kader van een veranderprogramma voor HR wil Luzac managers en medewerkers meer betrekken bij de organisatie, ze meer inzicht geven in hun HR-dossier en daarbij de papierstroom beperken. Luzac heeft 20 vestigingen, dus is een gentegreerd cloud-systeem essentieel.

HR2day helpt Amnesty International verder professionaliseren (10-03-2016)
Amnesty International Nederland heeft HR2day in gebruik genomen om de administratie van de eigen medewerkers en vrijwilligers beter, gebruiksvriendelijker en efficinter te voeren. Met de ingebruikname van HR2day wil Amnesty de personeels- en salarisadministratie verdergaand professionaliseren om zo medewerkers en managers beter en efficinter bij hun HR-werkzaamheden en transacties te ondersteunen.

Verlenging ISAE-certificeringen voor HR- en payrollsoftware, dienstverlening en cloud van Unit4 (10-02-2016)
De ISAE-certificeringen van voor Unit4 Managed Payroll Services (ISAE 3402 Type II), Unit4 Salaris Cloud (ISAE 3402 Type II) en Unit4 Personeel & Salaris (ISAE 3000) zijn verlengd. De auditor heeft geconstateerd dat de gemplementeerde beheersmaatregelen effectief hebben gewerkt in 2015.

LogiPoort is software voor het indienen van aangiften via digipoort en naar aangesloten pensioenfondsen: beschikbaar voor MKB (21-12-2015)
LogiPoort is software voor het indienen van aangiften via digipoort en naar aangesloten pensioenfondsen. LogiPoort is nu beschikbaar voor MKB. LogiPoort wordt inmiddels gebruikt door een aantal accountants- en administratiekantoren.

Wilt u meedenken over een Keurmerk voor Online Salarisapplicaties? (13-11-2015)
Zeker-OnLine en de Belastingdienst hebben een overleg gepland op 24 november 2015 van 10:00-12:00 uur. Het belangrijkste agendapunt van deze bijeenkomst is een eerste brainstorm over de invulling van de baseline, het minimumkwaliteitsniveau van de functionele laag van het normenkader van Zeker-OnLine.

Aanbod standaard salarissoftware in beeld gebracht: aandachtspunt is ondersteuning gewenste cao (02-11-2015)
Onderzoeksbureau GBNED heeft ook dit jaar het complete aanbod van standaard salarissoftware voor de Nederlandse markt in beeld gebracht. Na aanvankelijk een daling is het aanbod met zon 40 leveranciers de laatste jaren constant te noemen. Ditmaal wordt de nadruk gelegd met de loonberekening volgens de gewenste caos en ook met bijzondere arbeidsrelaties.

HelloFlex introduceert een nieuwe online tool, CheckIn. Deze tool ondersteunt intermediairs maximaal bij het automatisch inschrijven van nieuwe flexwerkers (06-10-2015)
CheckIn is een selfservice tool waarmee nieuwe flexwerkers worden ingeschreven door de opdrachtgever. De opdrachtgever registreert met behulp van CheckIn de naam en het e-mailadres van de nieuwe flexwerker, en de flexwerker zelf doet de rest. De intermediair hoeft verder niets te doen. De online tool bewaakt of alle gewenste gegevens worden geregistreerd. Als er nog gegevens ontbreken krijgt de opdrachtgever of flexwerker automatisch een alert om deze gegevens alsnog te registreren.

Polaris HRS heeft een vernieuwde versie van self-service op de markt gebracht onder de naam Nova neXt (06-10-2015)
Polaris HRS heeft een vernieuwde versie van self-service op de markt gebracht onder de naam Nova neXt (software voor HR en salarisadministratie). De bestaande functionaliteit waaronder verlofregistratie, ziekteregistratie, declaraties, opleidingen, vastlegging en opvolging van functionerings- en beoordelingsgesprekken, werving en selectie, mailmerge, management informatie, urenregistratie en planningsmodule is uitgebreid op een aantal onderdelen.


Onerzoeksbureau GBNED